torsdag 12 maj 2011

Quiche med chevre och cocktailtomater

 Mycket enklare än så här blir det inte när det gäller att göra en paj. Minimal ansträngning, minimalt antal ingredienser och fantastiskt resultat! MEN, ni måste älska chevre! Det gör jag! Det gör däremot inte min stackars 2-åring här hemma! Han försökte tappert men allt kan inte smaka gott i en 2-årings mun trots att han annars är en riktig lite gourmet! Kanske skulle man kunna byta ut den bredbara chevreosten mot en annan bredbar ost? Tål att testas!

Grundidén till denna quiche/paj kommer från den härliga matbloggen Matstugan
Har ni inte besökt den tidigare, så kika gärna in där! Linda bjuder på mycket godsaker!

Quiche med chevre och cocktailtomater

Pajdeg:
1 smördeg på rulle

Fyllning:
150 gram bredbar chevre med örter
1 msk olivolja
salt
peppar
½ - 1 ask cocktailtomater

Låt smördegen tina om du använder fryst. Lägg den utrullade smördegen på ett bakplåtspapper och sedan över i en normalstor pajform. Forma till kanterna .Blanda chevreosten med olivolja, salt och peppar och bred röran på botten. Dela cocktailtomaterna och täck formen med dessa (snittytan uppåt). Strö över lite flingsalt (jag använde flingsalt rosmarin). Grädda i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Pajen är godast avsvalnad. Servera tillsammans med lite lufttorkad skinka.
 
 

2 kommentarer:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.