lördag 21 maj 2011

Mini-chokladbakelser med apelsin, på färdig kakmix

 Jag fick ett paket mix för långpannekaka från Kungsörnen innan jul. Men som ni vet vi det här laget bakar jag ju en hel del själv och det är en del av min baklycka att få mäta upp ingredienser och verkligen ta mig tid att baka. Att vispa ihop mix och vatten (även smör i denna mix), hälla upp i form och låta kakorna gräddas i ugnen är helt ok men framförallt praktiskt. Det tillfredsställer dock egentligen inte mitt bakbehov för allt går för snabbt och jag hinner inte njuta och koppla av, haha!  Men nu tänkte jag ändå att det var dags att ge mixen en chans! Eftersom min svaga sida är att jag aldrig klarar av att följa recept eller rekommendationer (i detta fall göra snoddasrutor/kärleksmums/mockarutor) av mixen så bestämde jag istället att långpannekakorna skulle få bli små söta chokladbakelser med chokladmousse på toppen. Perfekt!

Kommentar: Klart godkänd bakmix för latmajor! Mixen ska innehålla små chokladchips/flingor men jag slängde med egna vita chokladknappar också. Jag önskar att chokladsmaken varit starkare men då är jag ju chokladälskarnas chokladälskare också, jag anar att andra kanske tycker att kakaosmaken är fullt tillräcklig. Däremot är det en bismak i kakan, tror att den kommer från vanillinet. Byter tillverkaren ut den mot äkta vaniljsocker så blir smaken ”mer äkta”. I övrigt tycker jag att bakelserna blev riktigt snygga och lagom stora (små) munsbitar!

Mini-chokladbakelser med apelsin

1 paket Kungsörnens mix för Långpannekaka Choklad
1 näve chokladknappar av vit choklad
1 paket pulver för Chokladmousse
saft och skal från 1 apelsin
1 apelsin till dekoration

Gör långpannekakan enligt instruktion på paketet. Tillsätt eventuellt vita chokladknappar i smeten om så önskas. Gör chokladmoussen enligt instruktion på det paketet men byt ut en del av vätskan mot apelsinsaft och riv ner apelsinskal. Skär små rutor av den avsvalnade kakan, spritsa på mousse och toppa med en liten apelsinskiva.

1 kommentar:

  1. Håller nog med Dig, vill vara med och göra sakerna från början, annars känns det litet som om jag kan köpa kakan färdigbakad. Men vad vet jag. Undantaget är buljong - köper och utnyttjar tärningar héjvilt, har ingen aning om hur man skulle få till det från grunden...

    /Lena

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.