tisdag 24 maj 2011

Honungsmarinerade jordgubbar med citron och ingefära

För någon vecka köpte vi färska jordgubbar, utländska, och åt dem naturella eftersom de var så söta ändå. Den här asken som jag köpte senast hade det hamnat en hel del surgubbar i! Därför passade jag på att marinera gubbarna lite innan de skulle serveras till glassen. Ingefäran kände jag inte riktigt av så nästa gång ska jag ta i färsk istället! Men honungen ger en hinna av sötma, citronen kryddar och ger en fräsch ton. Vips så har man söta gubbar igen!

Flera gånger har jag också läst om kombon basilika och jordgubbar. Är det gott? Jag har inte provat att marinera med basilika men en sådan smoothie är kanongod. Det var ju ensmakavkarins bidrag till smoothiesarna i vintras och hon vann ju faktiskt! Leta upp den smoothien i sökrutan här upptill och mixa ihop för att svalka er när sommarn snart är här!


Honungsmarinerade jordgubbar med citron och ingefära

1 liter (500 gram) jordgubbar
2-3 msk flytande honung (fast honung kan smältas i mikro)
skalet från en citron
½ tsk ingefära (jag provar färsk nästa gång)

Ansa jordgubbarna och skär de i mindre bitar. Häll honungen över gubbarna, riv över skalet och krydda med ingefära. Blanda allt och servera till t.ex. glass.

3 kommentarer:

 1. Så gott det låter med citron och ingefära, just ingefära har jag aldrig testat ihop med jordgubbar

  SvaraRadera
 2. Oh, detta är så gott, vi provade något liknande i somras fast då var det vitt vin också i. Inte barnvänligt iofs men väldigt gott.
  Vi bakade muffins i somras med basilika och jordgubbar i och de blev väldans goda, är du sugen så kan du kika här:
  http://martenssonskok.blogspot.com/2010/07/tva-smaker.html

  SvaraRadera
 3. Åh så gott, nu vet jag vad jag ska göra nästa gång med sura gubbar :)) Men du jag måste fråga nu, är det bara jag som inte ser sökrutan? Har reflekterat över de andra gångerna du har hänvisat till detta..

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.