torsdag 5 maj 2011

Ört- och citruspanerad sej med havre/ris-blandning och en kall örtkräm

Jag fick ett paket med en blandning av mathavre och långkorngt ris av min mamma. Hon har köpt det i Finland. Jag var lite skeptisk men det var ju riktigt gott och havren (helkornshavre) gav lite extra tuggmotstånd. Fisken dubbelpanerade jag och ströbrödet kryddade jag med frysta provencalska örter och citronskal. Den kalla örtkrämen slängdes ihop på lite creme fraiche, turkisk yoghurt, mera örter och citron. God vardgasmiddag men jag erkänner att sommargrönsakerna är det lite tråkvarning på! Men är det inte sommar ute, så får man servera saker med sommar i namnet åtminstone!

Ört- och citruspanerad sej, 4 portioner

400 gram sej
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 ½ dl ströbröd
2 msk frysta örter Provencale
rivet skal från 1 citron
salt
peppar

smör och olja till stekning

Kall örtkräm
1 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
pressad citron
1 msk frysta örter Provencale
1 tsk senap
salt
peppar

Skär sejfiléerna i lite mindre bitar. Häll upp vetemjöl på tallrik nummer 1. Vispa därefter upp ett ägg på tallrik nummer 2. Blanda ihop ströbröd, örter, citronskal, salt och peppar på tallrik nummer 3. Börja med att vända fisken i vetemjölet, därefter i det uppvispade ägget och avslutningsvis vänder du det i ströbrödsblandningen. Stek fiskbitarna i en stekpanna i lite smör och olja.
 Rör ihop ingredienserna till örtkrämen. Smaka av med mer kryddor och servera sedan till fisken.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det låter. Jag älskar fisk.

    Har lagt till dig på Bloglovin nu.

    Önskar dig en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Nej, sommar kan man väl inte kalla det för, vädret som visar sej utanför fönstret...

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.