Snabblunch, tilltugg eller mellanmål, på buffén eller varför inte prova att göra dessa på grillen? Någon som kört quesadillas på grillen och vet ifall det funkar?
Dessa är gjorda i stekpannan, innehållandes en inte så traditionell fyllning; chevre! Gott blir det, men mestadels för de vuxna. Vissa av er kanske minns att 2-åringen gärna lämnar sin chevre på tallriken! I vilket fall som helst så tycker jag att dessa blev tokgoda!
Det finns inga mått i receptet men grunden är ett tortillabröd i botten, ost, fyllning och sen mer ost för att låta det hela avslutas med ett lock av tortillabröd.
Chevre- och tomatfyllda quesadillas
Tortillabröd
Riven ost
Chevré
Skivade tomater
Oliver
Lök (jag använde det gröna på purjon)
Olivolja
Salt
Peppar
Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Strö den rivna osten över ett tortillabröd. Lägg på chevre, skivade tomater, oliver, lök och strö sedan över ännu mer riven ost. Ringla över lite olivolja och stänk på lite salt och peppar. Avsluta med att täcka med ett tortillabröd. Lägg ner quesadillan i stekpannan, låt brödet bli varmt tills osten smält, vänd emellanåt. Ta upp quesadillian och skär den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.