tisdag 10 maj 2011

Vårfräsch pastsallad med salami och mozzarella

Värmen har återvänt! Jag hoppas verkligen att jag hängt in kappan i klädkammaren för sista gången och slipper ta fram den fler gånger förrän sommaren är över och vi befinner oss långt in på hösten!

Förutom grillning ägnar vi nu oss åt att blanda ihop härliga sallader! Pastasallader går ju att göra så mångsidiga att de passar till middagar, luncher, picknickkorgen, kvällsmat, på buffébordet och till alla vårens fester. Här kommer ett recept och några smaskens bilder på en smarrig pastasallad!
 Funkar t.ex. perfekt när man sitter bänkad framför tvn ikväll och ser semifinal 1 i Eurovision Song Contest!

Pastsallad med salami och mozzarella

250 gram (okokt vikt) pastaskruvar
200 gram salami
250 gram mozzarella (2 paket)
3 tomater
1 näve oliver, eller kanske mer
1 näve cocktailkapris
2 nävar vindruvor
6-7 stycken soltorkade tomater (i olja)

Dressing/marinad:
2 msk olja från de soltorkade tomaterna (eller olivolja/matolja)
1 tsk vinäger (t.ex. äppelcidervinäger)
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk frysta franska örter (eller torkade örter)
salt
peppar

Koka pastan enligt instruktion på paketet. Rör ihop marinaden. Häll av vattnet på pastan när det är färdigkokt. Skölj pastan och häll på dressingen medan pastan fortfarande är lite ljummen så drar den till sig smakerna snabbare. Tärna salami, mozzarella och tomater. Hacka eller strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ner allt detta med pastan, tillsammans med oliver, cocktailkapris och vindruvor. Servera med bröd.

 Tips! Vill du ha en krämig örtdressing till salladen?
Rör ihop 2 dl creme fraiche, 1 msk majonnäs, 2 msk frysta franska örter, 1 krm italiensk salladskrydda, salt och peppar.

3 kommentarer:

  1. Hopps verkligen att värmen är här för att stanna denna gången och att vi slipper fler snööverraskningar...

    SvaraRadera
  2. Cupcakesfluffan: Och smakar gott också!

    Mårtenssons kök: Än, så länge så! :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.