onsdag 28 augusti 2013

Angry Birds-kalas


Glassbars-kalaset hade min 5-åring för sina dagiskompisar. Helgen innan hade vi Angry Birds-kalas för 3-åringen och 5-åringen tillsammans med släkt och vänner. 

Bägge sönerna är Angry Birds-fantaster, så när det vankades kalasplanering smiddes det heta fågelplaner. Man kan väl säga att min kreativitet sattes på prov när jag upptäckte att det knappt fanns några kalasgrejer med de arga fåglarna ute i affärerna. Jag shoppade lite på nätet och så spann vi loss, hittade kalaskitsmallar på nätet och morfar och A printade ut etiketter till saft- och läskflaskorna. 
Det är riktigt rolig att planera kalas, fast jag måste erkänna att jag ju kan balla ur något i mina planer! Det liksom bara växer och växer! Dock har jag ju min 5-åring som vapendragare, han är nämligen minst lika pysselintresserad som jag och kreativiteten flödade när vi gick loss och matchade sugrör och läsk!

Jag lägger bara upp bilder i detta inlägg, så får jag fixa recepten i separata inlägg och länka härifrån till recepten lite senare. Ikväll hinner jag dock inte med det, så ni får nöja er med bildsvepet istället!


Ha en riktigt fin kväll!

Jag bakade Angry Birds cupcakes - här cupcakes med chokladsmak dekorerad med bilarfluff och ätbar Angry Birds-bild. Cupcakesen lyckades jag göra mjölkfria och de blev dessutom riktigt saftiga. Recept kommer inom kort!

Saftiga vanilj-cupcakes med bilarfluff>>  och ätbar Angry Birds-bild!
Ett tips när man bakar muffins/cupcakes och formarna blir flottiga i samband med gräddning - det är att lyfta ur cupcakesen ur formarna och lägga ner dem i nya! Snyggare, eller hur? 

Chokladbollar doppade i choklad och rullade i färgat kokos (rosa och grönt).
Vi stack ner tandpetare med Angry Birds-bilder - egen tillverkning! 

Istället för tårta gjorde jag en glassbomb (mjölkfri)!
Väldigt smidigt och lätt att förbereda!

Tanken var att glassbomben skulle likna en vattenmelon (grönt ytterst, sedan vitt och rött inuti). Jag får nog träna lite till där!  Det rosa/röda är hallonsorbet och jag hackade ner mjölkfri mörk choklad för att likna kärnorna i vattenmelonen. Det var lite svårt att fånga på bild. Glassbomben uppskattades både av stora och små! 

Bullar ska det också vara på kalas såklart! Denna gång bakade jag vaniljbullar!

Dessa fruktspett i regnbågens färger stod för det nyttiga på kalasbordet!
Och visst är det väl vackert och härligt med sådana här godsaker också! 

Barnen fick gå på skattjakt! I skattkistan fanns dessa godisspett, som jag gjorde och slog in i cellofan. Bra mycket mindre godis än i fiskedammspåsarna! Kan ju räcka så här när barnen trycker i sig så mycket gottis i övrigt!
Glöm inte att knipsa av lite på spettet så att det inte blir för långt.
Här på bilden är spetten fortfarande långa, men vi använde sedan en avbitartång för att göra de lite kortare (funkar även på fruktspetten). 

Och på den här bilden ser ni också min randiga rulltårta fylld med glass och jordgubbar.
Dessutom lyckades jag fånga läskeblaskflaskorna och saftflaskorna på bild!
Etiketterna har A gjort tillsammans med morfar på datorn. Angry Birds-drickat var uppskattat av barnen! 

14 kommentarer:

 1. Vilket kalas! Din son är lyckligt lottad som har en mamma som fixar ett sånt kalas till honom! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara! Mina söner fyller år 9 och 11 augusti, så det blev sammanslaget 3- och 5- årskalas. Väldigt lyckat och nöjda barn och gäster!

   Radera
 2. Åh, så mycket gott och allt är så fint gjort. Heja dig!!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt barnkalas!Riktigt coola godisspett!
  Ser fram emot att få receptet på muffinsen, då jag också har en som är allergisk mot mjölkprotein!
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny,
   Tack! Nu finns receptet på vaniljmuffinsen upplagt: http://www.frostrosor.nu/2013/09/saftiga-vaniljmuffins-med-bilarfluff.html

   Radera
 4. Alltså vi blir ju nästan sugna på att ställa till med barnkalas av din kaliber vi också, och ändå finns det ju inte barn i vårt kök. Så många bra tips, glasstårtan och godispinnen gillades lite extra! Vilken inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Man kan alltid låna andras barn, eller hur! ;-)

   Radera
 5. Ojojoj, vilket otroligt jobb du lagt ned! Förstår att det blev ett lyckat kalas och att alla magar stod i fyra hörn. Härliga bilder också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kjersti! Såhär mellan dig och mig... Jag har nog aldrig ansträngt mig mindre för ett barnkalas! Men planeringsjobbet tog lite längre tid - det gällde att tänka till så att det blev "nyheter" på ett enkelt och smidigt sätt. Ganska nöjd faktiskt! Tack för komplimangerna, jag är nöjd!

   Radera
 6. Efter dina inspirerande bilder vill jag också ställa till med barnkalas. Undrar vems barn jag ska låna... ;)
  Är det den där glassbomben du tänkte få mig på andra tankar med?

  Jättefint fixat och tummen upp för färgglada fruktspett!

  Kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men precis! Tänkte att glassbomben kan ju funka för dig kanske ändå? Ingen grädde där! Bara glass och sorbet - så det blir lite lättsammare!

   Visst blev det snyggt med fruktspetten!

   Radera
 7. Supercoola kakor! Får man fråga hur du fixade de ätbara Angry Birdsbilderna? Ska själv ordna Angry Birdskalas för min 5-åring snart. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilderna beställde jag på nätet, jag tror att det var en engelsk webshop.

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.