måndag 23 maj 2011

”Pasta Pescado” med kräftstjärtar, kantareller, cocktailtomater och vitlök

 Då var det dags att bjuda er på receptet från bröllopsdagen. Det blev en pastarätt med kräftstjärtar och kantareller. Jag försökte efterlikna en maträtt, som vi båda tycker om och brukar välja på restaurang Stekpannan, på söder i Stockholm. Har ni inte varit där, vill jag slå ett slag för den; mysig kvarterskrogskänsla och trevlig personal, goda pasta- och kötträtter, alltid fullbokat så boka bord! Vi har varit på Stekpannan och firat ett par av våra bröllopsdagar. I år blev det dock inte av, så därför tänkte jag göra ett eget försök på ”Pasta Pescadon”.

Jag fick till smaken riktigt bra men såsen, den såsen, ja, den skar sig tyvärr! Lite synd var det, bröllopsdag och allt! Det var nog för mycke kokande av vinet, tomaten och grädden. Vi dricker ju inte vin, så jag är dålig på att hantera det i matlagning. Jag har i alla fall en underbar man, som inte gnäller över mina misslyckanden trots att han faktiskt har en OS-medalj i matlagning dinglandes runt halsen (eller den hänger ju inte runt halsen 24/7, utan ligger nog och ”skräpar” i hans nattduksbordslåda eller liknande). Trots att såsen skar sig så tänker jag göra detta fler gånger, för det blev ju så dundergott! Men nästa gång ska jag reda såsen lite, så tabbar jag mig inte med vinet och grädden!


”Pasta Pescado” med kräftstjärtar, kantareller, cocktailtomater och vitlök

250 gram färsk pasta (tagliatelle)
1 burk (200 gram) kräftstjärtar
1 burk (110 gram) kantareller, gärna fäska istället
1 paket cocktailtomater
1 stor klyfta vitlök, pressas
1 msk chlisås
1 dl vitt vin (jag använde mousserande alkholfritt)
2 ½ dl grädde
maizena till redning
salt
peppar

Hacka cocktailtomaterna. Värm upp olja i en panna/gryta. Fräs tomaterna i lite olja tillsammans med pressad vitlök. Häll ner chilisås och kantarellerna. Tillsätt sedan vinet och låt koka ner lite. Häll i spadet från kantarellerna eller motsvarande mängd vatten. Här skulle jag nog reda lite med maizena. Häll sedan på grädden och sänk temperaturen. Koka pastan enligt instruktion. Häll av pastan och häll den i pannan tillsammans med kräftstjärtarna. Blanda alltihop och lägg upp. Riv över parmesan.
 


3 kommentarer:

 1. Hej å tack för en smarrig blogg!
  På fredag ska vi spela golf, jag å min käreste, och efter golfen laga din Pasta de Pescado.
  Då kommer dilemmat...ska jag ta cocktailtomater eller paprika?
  Ähhh, jag tar båda, eller vad säger du?

  Hilsen
  Jerry

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ta båda! Det har jag gjort, när jag hottade upp receptet förra sommaren. Länken till det receptet hittar du här: http://www.frostrosor.nu/2012/10/dagen-da-frostrosor-och-jag-kunde-ha.html

   Låter mysigt att laga mat tillsammans, hoppas ni får det riktigt trevligt!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.