tisdag 17 maj 2011

Havrekakor med choklad

 Igår, idag och faktiskt hela veckan lång bjuds ni på recept på temat choklad! Igår inleddes temaveckan med en chokladsås till glassen och idag är det dags för lite småkakor med choklad i! Receptet kommer ur boken 100 % choklad av Barbro Lönnegren. Det är en härlig bok till bredden fylld med recept på kakor, tårtor, efterrätter och annat gott, allt innehållandes choklad! Mitt favoritrecept i boken är en gino! Använd sökfunktionen upptill på sidan så hittar ni receptet även här på bloggen!

 Idag blir det dock havrekakor med choklad; möra kakor fyllda med prickar av en härlig mix av hacka mjölkchoklad och mörk choklad. Bry er inte om de fula bilderna, som inte alls gör kakorna rättvisa! Jättegoda kakor men fy vad jobbigt det var att fota dem!

 Havrekakor med choklad, 25-30 stycken

125 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl brun farin
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 ½ dl havregryn
50 gram mjölkchoklad
50 gram mörk choklad

Vispa smör och farinsocker pösigt. Tillsätt ägget och vispa en stund. Blanda de torra ingredienserna och hacka chokladen. Rör ner det i smeten. Rulla valnötsstora bollar av degen och lägg dem glest på bakplåtpappersklädda plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen, på 175 grader i 12-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
 


2 kommentarer:

  1. Vissa mat/bakverk är bara mycket svårare att få till på bild. Men huvudsaken att de smakar gott i alla fall och det är vi helt övertygade om att dessa gör. Det är ju choklad i:)

    SvaraRadera
  2. Chokladkakor, är alltid gott :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.