onsdag 11 maj 2011

Morotskaka med philadelphiafrosting

 Min favorit-morotskaka, morotskakornas Rolls Royce enligt mig! En härligt saftig kaka och mjuk frosting!

Ni har tidigare fått se två andra varianter av denna morotskaka /morotstårta; morotskaka i långpanna samt morotsmuffins! Receptet är detsamma på även denna variant bakad i sockerkaksform. Den i långpanna kräver en dubbelsats. Receptet går utmärkt att dubblera. Denna kaka bjöd jag på i fredags när min bror med familj hälsade på! Det enda negativa med kakan är att den tar slut för fort! 


Morotskaka med philadelphiafrosting

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl matolja (neutral, ej olivolja)
3 dl rårivna morötter (cirka 1 stor morot)

Philadelphiafrosting/glasyr:
100 gram Philadelphiaost
75 gram rumsvarmt smör
2-3 dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötterna och blanda med oljan. Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i ägg-socker-smeten. Blanda ner morötterna och oljan. Häll upp i en smord och bröad springform. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Prova med en provsticka om kakan är torr, då är den klar. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den på ett fat. Kakan ska vara helt avsvalnad innan du brer på frostingen. Vispa ihop frostingen med en elvisp. Bred ut frostingen med en lilleman. Det går utmärkt att frysa både kakan och frostingen om det mot förmodan skulle bli något kvar!


7 kommentarer:

 1. Åh vad gott med morotskaka! Det blir aldrig gjort här nästan för jag är den enda i familjen som gillar det men jag får passa på någon gång när jag får gäster. Ska prova ditt recept då. :-)

  SvaraRadera
 2. det där är ju en riktig klassiker som är så god!

  SvaraRadera
 3. Det bästa betyget man kan få, när kakan tar slut för fort!

  SvaraRadera
 4. Morotskaka är verkligen en av de godaste kakorna som finns!

  SvaraRadera
 5. Carro: Gör det! Fast du gör den när bara du ska äta den, så blir den snabbt uppäten vill jag lova! Går för övrigt utmärkt att frysa in!

  karin: Visst är det!

  Mårtenssons kök: Det måste ju vara det!

  Remsan: Ja, näst efter kladdkakan då tycker jag! :-)

  SvaraRadera
 6. Supergo e den, men jag har alltid kokos ovanpå frostingen!
  Ska baka den idag...min lilla blir sex år på torsdag...o om fjorton dgr fyller min stora tjej nio!!
  Då blir det bla denna goooda kaka!
  Tack för din inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, kokos har jag aldrig tänkt på att man kan ha! Det lät ju spännande! Jag har haft flagad mandel och kanel någon gång.
   Grattis till 6-åringen i efterskott och till 9-åringen i förskott!
   Och tack för att du lämnade en hälsning till mig!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.