måndag 9 maj 2011

Smidig nudelwok med crabsticks, broccoli och wokgrönsaker

 Egentligen är jag inget fan av crabsticks men ibland så faller jag ändå ner i frysdisken och djupdyker efter dessa underliga pinnar som består av någon konstig fisk med tillsatt krabbsmak. Obegripligt! Det blev i alla fall en god wok på dessa tillsammans med äggnudlar och lite wokgrönsaker. Jag brukar smaksätta med lika delar sweet chili-sås och soja. Gärna lite rödvinsvinäger i också så smakar det jättegott tycker jag! Och sonen tycker att äggnudlarna eller spaghettin, som han kallar nudlarna för, är jättegoda! Jag tycker att ibland måste man få laga mat, som blir klar på en kvart!

Förresten passar inte det här crabfish-inlägget alls in i vad jag hade tänkt mig att blogga om denna vecka. Men nu nä det är varmt så kanske jag fortsätter med att leva i nuet och bjuda på snabbt och lätt i värmen! Ni får vänta med en speciell tema-vecka till nästa vecka istället!
Någon som är nyfiken?

Smidig nudelwok med crabsticks, broccoli och wokgrönsaker

400 gram nudlar
2 paket crabsticks
1 broccolistånd
300 gram wokgrönsaker

Sås:
2 msk sweet chili-sås
2 msk soja
1 tsk rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta

Koka nudlarna enligt instruktion på paketet. Skär broccolin i bitar och låt den koka med i samma kastrull. Woka grönsakerna i lite olja. Skär crabsticksen i bitar och släng med i pannan. Blanda ihop såsen, häll ner i pannan och tillsätt de kokta nudlarna. Krydda på med salt och svartpeppar. Sväng runt allt och servera!

3 kommentarer:

 1. Jag tror att många just uppskattar dina recept som går snabbt att göra, särskilt vi med småbarn:)

  SvaraRadera
 2. Wok är alltid gott!! Annorlunda med crabsticks i.

  SvaraRadera
 3. Sanna: Bra att du berättade det! Då ska jag satsa på mer snabbt och enkelt!

  Sofie: Ja, visst är det!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.