torsdag 26 maj 2011

Hemmagjord kryddsmör till lövbiffen

Är det bara jag eller håller kryddsmöret på att försvinna? Fast å andra sidan bordt det i och med GI-dieten vara på väg tillbaks när fettet inte längre anses vara en storbov. Hur som helst så vill jag påminna om att det är riktigt riktigt gott med ett hemmagjort kryddsmör! Här hemma hamnade det på lövbiffen men det passar ju utmärkt till den bakade potatisen eller som ett tillbehör till sommarens grillade köttbitar! Mer kryddsmör åt folket säger jag!

Hemmagjord persiljesmör

50 gram nästan rumsvarmt smör
1 knippe färsk persilja
flingsalt
svartpeppar

Smöret ska vara nästan rumsvarmt men inte helt. Hacka önskad mängd persilja. Blanda ner detta i smöret tillsammans med lite flingsalt och svartpeppar. Rör med t.ex. en gaffel. Ta fram ett bakplåtspapper eller smörpapper. Klicka upp smöret på pappret, som en avlång korv. Lägg lite mer hackad persilja i mitten. Rulla smörpappret runtom och vrid ändarna som på en papperskaramell. Forma smöret inuti pappret med hjälp av händerna så att det blir en avlång ”korv”. Ställ in i frysen. Plocka fram kryddsmöret och skär upp lämplig puck/slant att lägga på köttbiten.

2 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut, nu blir jag genast sugen på grillat kött med kryddsmör

    SvaraRadera
  2. Visst är det gott, och så himla enkelt att göra. Men det känns som det drunknar i alla tsatsikisar och andra kalla såsen, det har du rät i.

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.