måndag 16 maj 2011

Choklad hela veckan lång…

 Choklad - min stora passion och last! Därför har jag bestämt att tillägna en hel bloggvecka till just temat choklad! Skulle det inte vara för chokladen så skulle jag nog vara smal som en sticka. Ok, jag erkänner att jag gillar mat och faktiskt har fött tre barn, så chokladen förklarar inte allena allting! Men choklad är i en klass för sig och slår både lösgodis, godisar och andra snacks med hästlängder! Äter jag ren choklad så blir det allra helst Fazers blå, med Marianne-crush, Geisha eller några bitar väldigt mörk choklad.
 Jag bakar gärna kakor och bakverk med choklad och kakao i! Däremot brukar jag inte använda choklad i matlagning och är ingen hejare på desserter såsom mousser eller pannacottor, varpå det inte kommer att bli recept på ljuvliga, chokladiga sådana under den kommande vecka. Bakverk innehållande choklad kommer det däremot bli mycket av!

Om ni sitter på ett smaskens matigt chokladrecept, som bara måste testas, får ni gärna dela med er! Skriv då ner receptet i kommentarsfältet eller länka till receptet på er blogg så får fler inspiration!

Idag och hela veckan ut kan ni se framemot chokladiga recept här på bloggen! Och för att lugna hälsofreaksen uppmanar jag er att andas ut… Min temavecka går inte ut på att leva på allena choklad . Jag har faktiskt samlat på mig lite smarriga recept med choklad i sedan en tid tillbaka, för att möjliggöra detta veckolånga chokladfrosseri på bloggen!

Försten ut i temaveckan är en Choklad- och kolasås, perfekt att servera till glass! Det går alldeles utmärkt att frysa in såsen i små burkar och sedan värma i mikron och hälla direkt på glassen! Jag hällde den över vaniljglass, strödde på lite hackad mjölkchoklad och toppade med några minimarshmallows! Sött och gott, stillar vilket chokladbegär som helst!

Choklad- och kolasås

75 gram smör
1 msk kakao
½ dl vispgrädde
1 dl socker
1 ½ tsk vetemjöl

Blanda ingredienserna i en kastrull och koka tills såsen tjocknar. Rör med en visp lite då och då så att inte såsen bränns vid.

8 kommentarer:

  1. Vilken härlig vecka det kommer bli :-)

    SvaraRadera
  2. Choklad hade vi aldrig gissat på som veckans tema, så spännande det ska bli att se vad du hittat på och samlat ihop för recept!
    Vår absoluta chokladfavorit är faktiskt en efterrätt som är något så förbenat god. En efterrätt som vi kan få riktigt sug efter... Här kommer den:

    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/09/ljuvlig-efterratt.html

    SvaraRadera
  3. Vilken vecka! Man kan ju faktiskt ha choklad i maten också. Brukar göra en rödvinssås med chili och choklad :-)

    SvaraRadera
  4. ojojoj... choklad... mmm. Men då blir det då att inte läsa din blogg under den närmsta veckan. Kommer ju behöva en dreggelhink då :)

    SvaraRadera
  5. Cupcakesfluffan: Ja, visst blir det!

    Mårtenssons kök: Kul att överraska! Ska ta och spana in er länk! Tack för tipset!

    Remsan: HURRA för choklad i maten! Länka gärna till receptet på din sås om du redan har den på bloggen!

    Marie: Dreggelhink eller vattenskadat tangentbord, det är frågan!

    SvaraRadera
  6. Mums! Skriver helt under på choklad som bland det bästa som finns! Ser så fram emot dina guldkorn under veckan! Jag är svag för vit choklad i desserter och rekommenderar denna:

    http://matstugan.blogg.se/2011/february/mousse-au-chocolat-med-bjornbar.html

    SvaraRadera
  7. Ja, det är ju bara så gott med choklad!! :)

    SvaraRadera
  8. Åh, det blir farligt att läsa din blogg den här veckan, jag är en riktig chokladoman. :-) Men det ska bli trevligt med lite nya recept att prova någon gång. :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.