God morgon!
Nu måste du väl ändå undra vart jag tagit vägen. Vi blev
inte kvar på äventyr (tillbringade en härlig mini-semester i Västervik och
Astrid Lindgrens Värld fredag till lördag). Sedan hemkomsten har vi donat med
projekt ”byta rum och inhandla nya möbler och sängar till barnen”. Det
projektet är då inte klart än trots att jag och mannen skruvar och donar och
fixar från morgon till kväll. Igår fick barnen vara hos mormor och morfar så vi
kunde fixa ostört. Vi bor fortfarande i en röra. That’s life. Fy, för alla
inredningprogram där de gör om ett rum på sisådär 20 minuter!
Jag är verkligen inte i fas i köket heller. Så eftersom det
inte finns något frukostbröd hemma och jag inte är sugen på havregrynsgröt,
blir det amerikanska pannkakor med lönnsirap och blåbär.
Nu har mannen, som lämnat in bilen på
verkstad, kommit hem. Då är det dags att pannkakssvulla!
Önskar dig en fin dag!
Amerikanska
pannkakor, 8 stycken (jag dubblerade receptet)
2 ½ dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 krm
salt
1
banan
2 dl havremjölk (eller
vanlig mjölk)
1
ägg
Smör (eller mjölkfritt
margarin) till stekning
Blanda vetemjöl,
bakpulver och salt i en bunke. Mosa bananen med en gaffel. Häll över den i
bunken. Vispa ihop havremjölk och ägget separat innan du rör ner det också i
bunken. Rör ihop till en smet. Smält matfett i en upphettad panna och klicka ner
små högar (2-3 åt gången). Grädda pannkakorna på medelhög värme, på bägge
sidorna. Servera med frukt, bär och lönnsirap.
Gott med pannkakor till frukost och annars också förstås! Dagen kan inte bli annat än bra :)
SvaraRaderaMen oj såååå gott!!! Glömmer ofta bort att grädda plättar trots att det är så gott, vet inte varför....och lönnsirap mmmmm....:))
SvaraRaderaSer jättegoda ut, pannkakor går hem i alla lägen hemma hos oss!
SvaraRaderaSå mycket gott det har fixats till här då senaste tiden, har uppdaterat oss för de senaste veckorna frånvaro. Geishakakan såg verkligen smaskig ut...
SvaraRaderaHoppas att ni snart får komma i ordning, inte roligt när det blir lite kaos runt om.
mmmm så gott,jösses nu blev ja sugen på pannkakor,perfekta frukosten.
SvaraRaderapannkakor är en av våra favoritfrukostar och i synnerhet de amerikanska.
SvaraRaderaDe vanliga tunna brukar jag inte sällan göra till vardags och gör då smeten kvällen innan. Hur enkelt som helst att grädda en pannkaka eller två.
Var ni på Astrid Lindgrens i helgen som var?
Vi var där lördag och söndag och hade hur mysigt som helst!
Ja, i lördags var vi där! Då kanske vi gick förbi varandra! :-) Barnens favorit var Pippi och Karlsson på taket samt dockteatern med Karlsson på taket. Jättemysigt var det!
RaderaVi var också där i lördags. Du ser vad liten världen är!
RaderaHar massa kort i bloggen från de dagarna.
http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/2012/08/kryddig-marinad-och-en-helg-pa-astrid.html
Vi var mest på Pippi med piraterna, Karlsson på taket var en annan favorit och så Ronjas rövare.
Vad gott det låter med banan i smeten. Det har jag aldrig testat, men det måste jag nog göra :-)
SvaraRaderaBanan är toppen! Speciellt praktiskt också när man har några bruna kvar i fruktskålen! Man vill ju inte ha påhälsning av bananflugorna!
RaderaAhh, nu blev jag verkligen sugen på amerikanska pannkakor. Ser så gott ut! Har dock aldrig testat havremjölk.
SvaraRaderaHavremjölk använder vi ju eftersom mina killar inte tål mjölkprotein. Vanlig mjölk går lika bra. Men t.ex. bullar tycker jag om att baka med havremjölk. Det blir riktigt saftigt.
RaderaHaha, det var inget dumt alternativ till havregrynsgröten inte! Ibland är det riktigt, riktigt gott att få hugga in på fluffiga amerikanska pannkakor med lönnsirap, kombinationen är svårslagen <3
SvaraRaderaEller hur! Man får ju inte vara dum heller! :-)
Radera