söndag 25 november 2012

Nutella-cookies (löjligt enkla)Och så var det söndag kväll igen! Varför går helgerna så fort?

Idag har jag och min 4-åring haft en dag på tu man hand. Vi var och fikade på Espresso House (godaste chai-tet, mjölkfria chokladbollar och mysigaste caféinredningen både vid Stureplan och på Vasagatan). Sedan var vi på lite shoppingäventyr innan vi gick på teater och såg Askungen sing-along. Sonen var helt fängslad av föreställningen! Dagen avslutades på wagamama där vi åt pinnmat, som sonen kallar det. Riktigt mysigt hade vi hela dagen! Och det sa min son också flera gånger. Vi är lika där… älskar att mysa!

Nu ska ni få ett busenkelt  cookie-recept till jul! Nutella-cookies! Busenkla och snabba att göra. Ett måste för alla nutella- och cookiefantaster. Funkar så klart bra att baka året runt. Receptet hittade jag HÄR>> men det är en finsk blogg, så jag är snäll och översätter åt er som inte riktigt behärskar det finska språket! Tjejen som skriver bloggen hade gjort så fint med bilder och snören, så att jag försökte härma henne lite. Men inte med lika gott resultat, eftersom jag inte är någon mästerfotograf. Men en bra bagare är jag i ändå!

Ha nu ett gott slut på helgen!

Nutella-cookies, 24 stycken 
(OBS! Det ska inte vara något smör/margarin i receptet)

1 dl strösocker
1 ägg
2 dl Nutella (kylskåpskall)
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Vispa ihop ägg och socker (det behöver inte bli pösigt och vitt). Tillsätt den kylskåpskalla nutellan och rör smeten slät. Blanda mjöl och bakpulver för sig och tillsätt sedan i smeten. Arbeta till en deg. Baka ut två stänger av degen, och dela varje degstång i 12 bitar. Så att du sedan har 24 bitar deg. Lyft bitarna på en bakplåtpappersklädd plåt och platta till kakorna med ett dricksglas. Ställ kakorna kallt i 10 min (t.ex. balkong eller uteplats). Grädda sedan kakorna i 175 grader i 8-10 minuter. Låt svalna lite och lyft sedan kakorna över på ett galler så att de kallnar.

40 kommentarer:

 1. har oxå gjort liknande,väldigt mäktiga är dem.
  gott och krossa över glassen :D

  SvaraRadera
 2. Å vad gott det här ser ut att vara. Enkelt is da shit alltså! ;)
  Och nog tycker jag att du lyckats med fotosessionen riktigt bra. :)
  Och vilken härlig myspyshelg ni haft, härligt att läsa om! :)

  SvaraRadera
 3. gahhhhh vilka fina kakor vill ha nu ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Vilket bra recept! Måste testa dessa, ser ju hur goda ut som helst:)

  SvaraRadera
 5. Åh nutella som är så gott! Ska fira min födelsedag i helgen så jag ska nog ta och baka dessa till dess. :-)

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Jag älskar också att mysa. :-) Kram Carro

  SvaraRadera
 6. Vad härligt med en kakrecept med så få ingredienser. Ser kanongott ut!

  SvaraRadera
 7. Jisses, vilka smidiga kakor. Cookies är alltid gott!
  Är mycket nyfiken på den brinnande maten... :-)

  SvaraRadera
 8. Så härligt att ha en sådan dag på tumanhand, det lät riktigt mysigt!
  Kakorna måste vi ju göra, Nutella är vi barnsligt förtjusta i...

  SvaraRadera
 9. Så otroligt snyggt och proffsigt fotade. De ser kanongoda ut.

  SvaraRadera
 10. Espressohouse har poppat upp lite här och var i götet. Mysiga caféer med mycket gott!
  Vilka kakor!! Nutella gillas i detta hemmet.

  SvaraRadera
 11. Men de här kakorna måst jag faktisk prova att baka. Ser verkligen jättegoda ut. Vist är det underbart med mysdagar tillsammans med barnen.

  SvaraRadera
 12. Oj - vet du vad? Jag bytte dator och tappade bort länklistan och med den länken till DIN blogg! Jag kunde för inget i världen komma ihåg vad din blogg hette, men visste om jag såg namnet på den, så skulle jag veta. "Rosor" kom jag i håg att ingick i bloggnamnet. Så till Google. Tänka, tänka - ett recept hon skrivit om... hmmm... Skrev in "vetekrans med blåbär" - och så hittade jag tillbaka till dej! :D Ha det gott! // Magnolia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilket äventyr! Kul att du är tillbaka!

   Radera
  2. Tack för ett recept som gav mig arbete och merkostnad. Resultatet av ditt recept hamnade utan omsvep i soppåsen. Kan inte ens kalla det för kakor det som till slut kom ut ur ugnen...

   Radera
  3. Jag förstår att du är besviken om du misslyckades med baket! Vad kan ha gått fel? Att något går galet kan hända den bästa.
   Som du ser här bland kommentarerna har flera bakat dessa kakor med lyckat resultat. Detta recept är ett av de populäraste på min blogg och receptet har spridit sig bland många andra bakbloggare.

   Radera
  4. Vad jag kan se på kommentarerna så vill de flesta prova, men nästan ingen har gjort det än. Spelar ingen roll vad som gick fel, följde receptet men fick ut en torr grynig blandning som bara föll isär i händerna på mig.

   Radera
  5. En grynig blandning tolkar jag som att det är degen du pratar om. Där kan saker som mjöl och ägg spela in. Var det kanske ett litet ägg istället för ett normalstort, kanske mjölet för hårt packat i deciliter-måttet.
   Jag tar gärna emot tankar kring receptet och försöker bemöta de på ett konstruktivt sätt.
   När jag skriver recepten försöker jag att vara så tydlig som möjligt – men trots det - är det så gott som omöjligt att täcka in allt. Dessutom försöker jag ofta att ta steg för steg-bilder just för att läsaren ska få chansen att se hur det ska se ut.
   Ett tips är ju att stämma av mot bilderna medan man bakar, då kan man ju lyckas rätta till något som är på väg att gå galet innan det gjort det. Det är ju verkligen inte roligt att ha lagt ner tid och pengar och det misslyckas. :-(

   Radera
  6. Hittade det här kakreceptet i eftermiddags.. var ilsket sötsugen men hade ingen lust att baka besvärligt. Tadaa! Nu har jag gjort två satser (frusit in den ena) och slutsatsen: mycket goda och så skönt enkla att baka. Dubbelkanon! Ett glas kall mjölk till och lyckan var gjord. :)
   Till anynom som fick sig en grynig massa: håller med där om att du nog antagligen haft för mycket mjöl och/eller för litet ägg. Det är aldrig (typ) fel i ett recept! Då får man felsöka* hos sig själv- hur man gått tillväga etc. Trist på dina kakor, men prova igen. Det är nog värt det! /Annelie

   Radera
  7. Var roligt att höra att kakorna smakade gottigt och baket blev lyckat!

   Radera
 13. Vilken mysig dag ni verkar ha haft :) Och kakorna verkar försvinnande goda!

  SvaraRadera
 14. Oj vad goda de verkar vara! Detta ska jag baka nu till jul! :D

  SvaraRadera
 15. Heippa!

  Kiva kuulla tykkäsit kekseistä! Ja hyvä että käänsit ohjeen tänne, itse en kykenisi moiseen:D

  Mukavaa joulun odotusta!

  SvaraRadera
 16. Är nutella mjölkfri? Vilka fina kakor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nutella är inte mjölkfritt tyvärr. De här kakorna får jag och mannen äta själva.

   Radera
 17. Kan man ha chocolate chip i det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte testat själv, men det kanske går bra! Meddela gärna om du provar!

   Radera
 18. Om man gör egen nutella går de att använda mandelmjölk i
  Blir supergott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mums, egen nutella låter jättegott! Har du ett recept som du vill dela med dig av?

   Undrar,
   Anna/Frostrosor

   Radera
 19. Jättegoda och enkla kakor att göra.
  Jag hade förväntat mig att dom skulle vara snuskigt söta, men det var dom inte som tur var ;);)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk att baka snuskigt söta kakor, och mata ankor med dem ;-)
   *pust*

   Radera
 20. Bjöd mina vänner på dessa godbitar idag, och vi var alla överens om att de var supergoda :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att kunna bjuda på bakverk som blir uppskattade samtidigt som de är enkla att göra! Tack för hälsningen!

   Radera
 21. Jättegoda och lätta kakor att göra, inga problem med degen! Dessa kommer jag att göra igen, tack för receptet!

  SvaraRadera
 22. Verkar gott :D ska prova det någon helg :)

  SvaraRadera
 23. Detta är mitt absoluta favorit recept, men jag har en egen ingrediens, hackad choklad!åååh va jag skämmer bort mig själv idag när jag bakar andra satsen denna veckan, alla som smakar dom är helt till sig för att dom är så goda!
  bakar hellre dessa än att äta godis ;) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att höra Amanda! Hackad choklad låter som pricken över i:et! Tar du mörk, mjölk eller vit choklad?

   Radera
 24. Tack för ett bra recept!
  Grannarna och min dotter bakade helt själva (10 och 11 år) och det blev jättebra och supergott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för respons! Kul att barnen kunde baka själva, brukar ju vara poppis!

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.