Dessa chocholate chip cookies blir sega, precis som de är på Subway eller 7eleven! Och tro mig, jag har testat många recept men alla andra blir knapriga och hårda. Men dessa är MMMmmm…. Precis så sega som chocholate chip cookies, enligt mig, ska vara. Och så gör jag de oförskämt stora och lyxiga! Ett plus i kanten är att de är riktigt enkla att göra!
Tefatstora, sega chocholate chip cookies, 15 stora kakor
Lite drygt 4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad choklad (Jag använde 100 gram mjölkchoklad och 100 gram mörk choklad)
Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop. Obs! Rör inte för länge bara så att det blir blandat. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtpappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt. Se till att du sprider ut de ordentligt. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Grädda inte för länge, annars mister sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!
Du dom där kakorna gillar vi, mums. Du har en award att hämta inne hos mig. Ville bara med den säga tack för en härligt blogg och en ständigt källa till inspiration, tack för att du finns.
SvaraRaderaKram
Ok, vi skickar adressen så du vet var du ska posta några, ser gottigt ut:)
SvaraRaderaDu är välkommen in i vårt kök för att hämta något som vi har till dej där.
Jättegoda och snygga cookies;lättbakade dessutom :)
SvaraRaderaMaritta: Vad roligt att höra Maritta! :-)
SvaraRaderaFick gömma dem så inte alla blir uppätna med en gång,haha...sonen ÄLSKAR dem, och vi andra med,mums!
SvaraRaderaDessa kakor är helt fantastiska! Jag gör dem nu, igen..;)
SvaraRaderaJa, visst är dessa goda! Det var länge sedan jag bakade dem nu!
RaderaNu har här bakats. Vet inte va jag gjorde för fel, men de ville inte rikigt flyta ut. Plattade ut dem.på sista plåten. Gick bra. tryckte i några nonstop just innan jag körde in plåten i ugnen. Gott och färgglatt
SvaraRaderaDet där med att de inte flyter ut riktigt kan jag tänka mig beror på att du lyckades röra runt degen aningen för mycket. Den är känslig för det. Jag skrev det i receptet, men inte varför man inte ska veva runt. Jag ska nog lägga till det.
RaderaKul med nonstop i!
Seeeega och goda.. :)
SvaraRaderaHejsan. Jag har bakat dessa rackarns smaskiga, helt livsfarliga kakor. Fick snabbt stoppa dem i frysen för att ha några till kalasfika.
SvaraRaderaMin favorit på Subway är de bruna, och jag undrar om du har någon idé på hur mycket kakao man kan stoppa i smeten?
Tack för att du delat med dig av dessa kakor :)
Med en gråmulen och lite blåsig hälsning från Höga Kusten och mig Mamma Mia
Hej, kul att kakorna blev poppis. Om du söker här på bloggen finns en brun variant av dessa kakor med vitchokladbitar. Undrar om de inte heter bruna chocolate chip cookies. Lycka till! /Anna-Frostis
RaderaMums! Jättegoda. Jag har letat länge efter det perfekta receptet och äntligen hittat det. Jag lade till 1 tsk torkad ingefära i också. Tack för att du delar med dig!
SvaraRaderaVad kul att du gillade receptet! Ingefära i - det låter ju toppen! Måste jag testa!
RaderaTack för hälsningen!
KRAM Anna - Frostis
Hej, goda kakor! Men jag hade också lite problem med att få dom platta. Jag blandade försiktigt, men ändå vart dom inte som på bilden. Vad tror du jag gjorde för fel?
SvaraRaderaHmm... oj, sånt här är alltid lite klurigt. Mängden mjöl kan ju spela in - t.ex. ska man ta luftiga mått. Är mjölmängden ihoppressad skulle det kunna vara en anledning till att kakorna inte flyter ut. En annan möjlighet kan vara att äggen har varit för små. Det är de två möjligheterna jag kommer på.
Radera