måndag 8 november 2010

Havreformar med chokladkräm

Dessa kakor är lättbakade och räcker till många. Chokladkrämen har en god kola-ton. Jag skulle nog säga att det snarare är en kolakräm med choklad än tvärtemot. Det är första gången jag bakade kakorna men säkert inte den sista. Jag känner dock att jag behöver blunda lite när det gäller smörmängden i dessa kakor, det går åt nästan ett halvt kilo! Och äkta smör ska det ju vara såklart! Receptet är förresten hämtat ur en Hemmets Journal, någon gång förra året.

Havreformar med chokladkräm, 30 stycken

3 dl havregryn
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
300 gram smält smör

Chokladkräm:
150 gram smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 dl socker
1 msk vetemjöl

Blanda havregryn, socker, mjöl och bakpulver i en skål. Rör i ägg och smält smör och blanda till en smet. Klicka smeten i folieformar och grädda i 15 minuter på 200 grader, i mitten av ugnen.
Blanda ingredienserna till chokladkrämen i en kastrull och koka ihop tills chokladkrämen tjocknar. Tryck en fördjupning i kakorna med en sked medan de är varma. Häll i chokladkräm i fördjupningen och låt svalna och stelna.




5 kommentarer:

  1. Det kanske jag skulle testa. Fick i uppdrag att fixa dessert-kaka till höstlunchen på jobbet till ca 40 pers.

    SvaraRadera
  2. Det där låter mycket gott =) Kul med Söta sakers lördagslänkar för då hittar man en massa härliga bloggar =D

    Har en tävling du kanske skulle gilla hos mig just nu:
    http://sockerrus.wordpress.com/2010/11/13/tavling-baka-med-stil/

    Ha en härlig helg!
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Men s gott det ser ut! Vilken fin blogg du har!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.