Havreformar med chokladkräm, 30 stycken
3 dl havregryn
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
300 gram smält smör
Chokladkräm:
150 gram smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 dl socker
1 msk vetemjöl
Blanda havregryn, socker, mjöl och bakpulver i en skål. Rör i ägg och smält smör och blanda till en smet. Klicka smeten i folieformar och grädda i 15 minuter på 200 grader, i mitten av ugnen.
Blanda ingredienserna till chokladkrämen i en kastrull och koka ihop tills chokladkrämen tjocknar. Tryck en fördjupning i kakorna med en sked medan de är varma. Häll i chokladkräm i fördjupningen och låt svalna och stelna.
Det kanske jag skulle testa. Fick i uppdrag att fixa dessert-kaka till höstlunchen på jobbet till ca 40 pers.
SvaraRaderaMmmmmmmm!!!! Härlig blogg!
SvaraRaderaOj vad gott det ser ut!
SvaraRaderaDet där låter mycket gott =) Kul med Söta sakers lördagslänkar för då hittar man en massa härliga bloggar =D
SvaraRaderaHar en tävling du kanske skulle gilla hos mig just nu:
http://sockerrus.wordpress.com/2010/11/13/tavling-baka-med-stil/
Ha en härlig helg!
Lisa
Men s gott det ser ut! Vilken fin blogg du har!
SvaraRadera