Ingefärskakor, 25 stycken
100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och malen ingefära i en annan bytta och vänd sedan ner blandningen i smör-socker-sirap-smeten. Rulla 25 bollar av kakdegen. Platta till kakorna med handflatan och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna på 175 grader, i mitten av ugnen, i 12-15 minuter.
Dom brukar jag göra till jul och ge bort till våra grannar :)
SvaraRaderaMängden på vaniljsockret verkar har fallit bort.
SvaraRaderaAnonym: Tack snälla för att du uppmärksammade om detta! Nu har jag uppdaterat med korrekt mått!
SvaraRadera