Receptet hittade jag i Arlas reklamblad om Afternoon Tea från 2008. Det finns även på nätet, här! I receptet utlovas kladdiga muffins men jag skulle nog snarare säga att de är chokladmuffins med kraftig kakaosmak utan överdriven kladdighet. Frostingen på Kesella vanilj och smör är god men den gör sig inte riktigt till hundra på muffinsen. Det är nog aningen för lite socker i dessa för min smak. Trots det så blev det inte många kvar på Afternoon Tea, så andra tyckte visst om dem.
Chokladmuffins med frosting, 20 stycken
150 gram smör
2 ½ dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Frosting:
50 gram smör
250 gram Kesella Vanilj
Topping:
Färska jordgubbar och kristyrfigurer
Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut i bullformar. Grädda i 175 grader, i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Smält smöret till frostingen, låt svalna och blanda sedan med Kesellan. Bred frostingen över muffinsen och toppa med bär eller kristyrfigurer.
Tack för receptet! Dom blev väldigt goda,fast istället för att bre ut frostingen så tog jag i en påse. Gjorde hål längst ner och pressade ut. Fast det var inte så jätte lätt, kan jag säga :D
SvaraRadera