När jag gjorde denna kycklinggryta, provade jag för första gången att rulla kycklingbitarna i maizena. Det gjorde att köttsaften stannade i kycklingen istället för att rinna ut i pannan. Perfekt sätt att få saftiga, icke-trådiga kycklingbitar! Om du kollar noga på fotona så ser du att kycklingen ser ut som den som serveras på kinarestaurang. Det går säkert lika bra att rulla kycklingbitarna i potatismjöl också.
Kycklinggryta i kinastil, 4 portioner
500 gram kycklingfilé
½ purjo, den gröna delen
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta (eller två om du vill ha mer vitlökssmak)
1-2 msk maizena
1 tsk salt
svartpeppar
smör
2 dl osaltade cashewnötter
1 stor burk champinjoner
1 msk soja
2 ½ dl grädde
Kycklinggryta i kinastil, 4 portioner
500 gram kycklingfilé
½ purjo, den gröna delen
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta (eller två om du vill ha mer vitlökssmak)
1-2 msk maizena
1 tsk salt
svartpeppar
smör
2 dl osaltade cashewnötter
1 stor burk champinjoner
1 msk soja
2 ½ dl grädde
Skär köttet i bitar. Skala och skiva löken och purjolöken och vitlöken. Häll upp maizena, salt och peppar i en djup tallrik. Rulla kycklingbitarna där och stek de sedan i smör i en stekpanna. Lägg åt sidan och fräs sedan löken, purjon och vitlöken separat. Häll tillbaks kycklingen och strö över nötter, lägg i champinjonerna, häll i soja och grädden. Låt grytan koka ihop i några minuter. Servera med ris.
Såg på något tvprogram (minns nte vilket) att det blev krispiga kycklingbitar om man rullade dom i potatismjöl. Vi har dock inte provat även om vi sagt att vi ska göra det, flera gånger...
SvaraRaderaHåkan och Anki: Visst är det lustigt att det ibland dröjer en halv evighet innan man kommer ihåg att testa något nytt :-)
SvaraRaderaJag har gjort samma sak , och det blev väldigt saftigt , fast jag använde potatis mjöl och det gick lika bra :) väldigt bra blogg.
SvaraRaderaDet här ser jätte gott ut! Skivar du vitlöken eller hackar du den?
SvaraRaderaI den här grytan brukar jag skiva vitlöken. Den ska ju ändå puttra en stund. Men hacka går säkert lika bra!
Radera