Här kommer ett bröd för bekväma brödbakare! Efter att degen jäst i bunken är det nämligen bara att stjälpa upp den i en stor långpanna! Saftigt och gott blir det också med en burk Kesella i! Är du ännu mer bekväm och vill slippa knåda degen också rekommenderar jag att du testar Solrosbröd utan knåd!
Grahamsrutor i långpanna
50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
25 gram smör
1 ½ tsk salt
2 msk brödsirap, vanlig sirap eller varför inte honung
250 gram (1 burk) Kesella mager
2 dl grahamsmjöl
cirka 13 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke och häll över vattnet. Tillsätt smör, salt och honung och rör tills jästen löst sig. Häll därefter i Kesellan och rör igen. Tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir smidig. Själv använder jag degkroken i min köksassistent. Det brukar bli bra att knåda i cirka 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna (stor, svart). Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker hela långpanna. Skär degen i rutor med en kniv. Låt degen jäsa i ytterligare 20 minuter under en bakduk. Grädda den sedan i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Lägg det nygräddade brödet på ett galler och låt det svalna under en bakduk.
Och här har jag stått och rullat 30 grahamsbullar tills armen nästan gick av! Skulle ju ha läst din blogg först ;) Nåja, goda blev de, de små frallorna, men nästa gång blir det långpannebak!
SvaraRaderaÅh det här ska jag prova också sen.. men i helgen blir det först solros brödet :))
SvaraRaderaSer jättemumsigt ut! Liksom kycklinggrytan härunder!
SvaraRaderaSka testa detta långpannebaket - kanske passande till en rejäl lördagsfrukost imorrn!
Tack för att du delar med dig och ha en trevlig helg!
// Angelica
Åh det ser jättegott ut och alltid skönt att laga i långpanna om man inte känner för att knåda så mycket :)
SvaraRadera