Glöggsnacks
4 dl cashewnötter (cirka 200 gram)
4 dl mandlar (cirka 200 gram)
1 ½ dl strösocker
1 tsk salt
1 msk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 äggvita
1 msk vatten
ev. lite chili eller cayennepeppar
Häll upp nötter och mandlar i en bunke. Tillsätt socker, salt, kanel och ingefära (samt ev chili). Rör runt kryddorna i nötterna. Vispa ihop äggvitan och vattnet lite grann och häll över nötblandningen. Blanda väl så att allt täcks! Häll upp blandningen på en bakplåtpappersklädd plåt och grädda i 140 grader i 35 minuter. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Förvara i en lufttät burk, t.ex. glasburk. Det går bra att förvara snacksen i rumstemperatur.
Att pimpa lite nötter till glöggen är gott. Mumsigt med lite julkryddor på.
SvaraRaderaJag är helt galen i kanderade nötter i alla former! Detta ska jag absolut prova!
SvaraRaderaVad gott det låter och vilken fin burk du har. Känns besläktat med mitt inlägg idag :-)
SvaraRaderaRemsan: Visst är det!
SvaraRaderaVanilla sky: Ja, gör det! Meddela gärna sen vad du tyckte!
Erka Perka: Ja, lite liknande. Dina var mer traditionella, såna har jag inte gjort förut. Burken är från Miljögården, inköpt på mio för 39 kr.
Remsan: Visst är det!
SvaraRaderaVanilla sky: Ja, gör det! Meddela gärna sen vad du tyckte!
Erka Perka: Ja, lite liknande. Dina var mer traditionella, såna har jag inte gjort förut. Burken är från Miljögården, inköpt på mio för 39 kr.