måndag 29 november 2010

Glöggsnacks

Om ni bara orkar göra ett enda hemgjort tilltugg till glöggen, så tycker jag att ni kan göra dessa glöggsnacks! Detta är kanderade cashewnötter och mandlar med julens kryddblandning och sött och salt på samma gång. Den våghalsige duttar på lite chili eller cayennepeppar för hetta men för mig räcker det med det stinget som kommer från ingefäran. Det knasiga är att jag blir helt beroende av dessa, kan inte sluta äta! Förmodligen stannar det inte vid denna omgång innan jul är jag rädd för! Och ja, jag har nog bjussat er på detta recept tidigare, men kan inte hålla mig från att skriva ut det igen! Ni får ju bara inte missa julens godaste snacks!

Glöggsnacks

4 dl cashewnötter (cirka 200 gram)
4 dl mandlar (cirka 200 gram)
1 ½ dl strösocker
1 tsk salt
1 msk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 äggvita
1 msk vatten
ev. lite chili eller cayennepeppar
Häll upp nötter och mandlar i en bunke. Tillsätt socker, salt, kanel och ingefära (samt ev chili). Rör runt kryddorna i nötterna. Vispa ihop äggvitan och vattnet lite grann och häll över nötblandningen. Blanda väl så att allt täcks! Häll upp blandningen på en bakplåtpappersklädd plåt och grädda i 140 grader i 35 minuter. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Förvara i en lufttät burk, t.ex. glasburk. Det går bra att förvara snacksen i rumstemperatur.5 kommentarer:

 1. Att pimpa lite nötter till glöggen är gott. Mumsigt med lite julkryddor på.

  SvaraRadera
 2. Jag är helt galen i kanderade nötter i alla former! Detta ska jag absolut prova!

  SvaraRadera
 3. Vad gott det låter och vilken fin burk du har. Känns besläktat med mitt inlägg idag :-)

  SvaraRadera
 4. Remsan: Visst är det!

  Vanilla sky: Ja, gör det! Meddela gärna sen vad du tyckte!

  Erka Perka: Ja, lite liknande. Dina var mer traditionella, såna har jag inte gjort förut. Burken är från Miljögården, inköpt på mio för 39 kr.

  SvaraRadera
 5. Remsan: Visst är det!

  Vanilla sky: Ja, gör det! Meddela gärna sen vad du tyckte!

  Erka Perka: Ja, lite liknande. Dina var mer traditionella, såna har jag inte gjort förut. Burken är från Miljögården, inköpt på mio för 39 kr.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.