tisdag 23 november 2010

Bananplättar med tjinuskijsås och vaniljglass


I perioder säger det bara svisch och så är bananerna här hemma slut. Ibland går de inte alls åt utan börjar bli bruna där de ligger i sin skål. De gångerna är det perfekt att göra bananplättar. Satsen kan man ju dubbla också och frysa in. Bara att plocka fram till mellis eller annat lämpligt tillfälle. Denna gång riktiga lyxiga tillbehör också; tjinuskijsås, vaniljglass och skivade bananer.

Bananplättar, riktigt många
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk socker (kan uteslutas)
4 bananer
smör

Vispa ihop ägg och ägg hälften av mjölken. Tillsätt mjölet, vispa och tillsätt sedan andra hälften av mjölken. Häll i salt och socker. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten. Grädda plättarna i en plättlägg. Servera med glass, skivade bananer och tjinsuskijsås.

Recept Tjinuskijsås >>

5 kommentarer:

  1. ja måste ju erkänna att det såg gott ut.
    MEN är det nått jag inte kan med så är det banan i maten eller kaka. Gubben däremot han tycker om det och banankaka då framför allt.

    SvaraRadera
  2. Herregud vilken gudinna du måste vara i köket.. helt stum.. =) Kul att få inspiration.

    SvaraRadera
  3. Vxlhäxan: Man kan inte tycka om allt här i världen! :-)
    Marie: Tack! Roligt att inspirera!

    SvaraRadera
  4. Tack Tips!
    denna desserten skall jag absolut pröva att göra och överraska min dam med .
    tycker det är kul att pröva sig fram på lite tips
    Du har en trevlig matblogg.

    SvaraRadera
  5. kjell: Tackar! Och tack för att du tittade in! Ja, klart du ska testa plättarna med tillbehör!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.