måndag 15 november 2010

Ingefärskakor

Detta är nog Leila Lindholms kakrecept från början. Nästan som klassiska sirapssnittar eller kolakakor men med malen ingefära i. Däremot gjorde jag kakorna runda istället, något som jag fick inspiration till från bloggen Kakkalas . En underbart god kaka, som passar perfekt tillsammans med en kopp te.

Ingefärskakor, 25 stycken

100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära


Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och malen ingefära i en annan bytta och vänd sedan ner blandningen i smör-socker-sirap-smeten. Rulla 25 bollar av kakdegen. Platta till kakorna med handflatan och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna på 175 grader, i mitten av ugnen, i 12-15 minuter.


3 kommentarer:

  1. Dom brukar jag göra till jul och ge bort till våra grannar :)

    SvaraRadera
  2. Mängden på vaniljsockret verkar har fallit bort.

    SvaraRadera
  3. Anonym: Tack snälla för att du uppmärksammade om detta! Nu har jag uppdaterat med korrekt mått!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.