Curryfisk med äpple, lök och parmesan
400 gram fiskfilé – t.ex. sej eller torsk
¾ dl Maizena
1 msk curry
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 stor gul lök eller två små
1 stort äpple, jag tog Aroma
1 dl parmesanost
25 gram smör
1 msk olja
Skär fisken i bitar. Blanda maizena, curry, svartpeppar och salt till paneringen. Lägg ner fisken och paneringen i en plastpåsen och skaka. Hacka löken grovt och skiva äpplet (behåll skalet) lövtunnt. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och olja. Stek fisken och löken tills fisken är nästan genomstekt. Tillsätt äppelskivorna och rör om. Tillsätt den rivna parmesanosten och servera genast. Servera med basmatiris och mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.