torsdag 20 januari 2011

Brieost- och salamifyllda, grillade baguetter med rödlökssallad

Det enda som hördes mellan mumsandet var ”Du har väl mer ute i köket?” och ”Mera, mamma!”. Detta händer en myskväll, när vi satt ute i vardagsrummet och åt dessa grillade baguetter framför en tecknad film. Typiskt hitte-på-recept som jag skapade utifrån vad som finns i kylen och skafferiet. Och under tiden jag skapar så blir jag mer och mer kreativ och det i sin tur kan sluta var som helst när jag står där i mitt kök, drar fram mer grejer ur skåpen och skramlar i lådorna och funderar; ”kanske lite sånt?”, ”undrar om vi har det hemma?”, ”om man skulle grilla de?”, ”vad kan man toppa med?, ”nu när jag ändå håller på, kan jag ju lika gärna” osv. Någon som känner igen sig? Slutresultatet blev i alla fall: grillade baguetter fyllda med salami, tomatskivor, brie, ost och en rödlökssallad. Plockmatslycka!

Psst… ni kommer väl ihåg att skapa era mumsiga smoothies >>


Brieost- och salamifyllda grillade baguetter med rödlökssallad

300 gram baguetter (jag använde bake-off)
Salami
200 gram Brie
1 stor tomat eller 2 små
Ost
Honung

Rödlökssallad:
1 rödlök
1 msk vatten
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
salt
peppar


Skär ett snitt igenom baguetten (ej helt igenom). Vik upp baguetten, lägg skivad Brie på bottensidan. På motstående sida lägger du ostskivor, salami, tomatskivor och mer ost. Skär rödlöken i båtar, lägg löken i en skål med vattnet och kör den i mikron i ½-1 minut så att löken mjuknar och blir mildare. Häll bort överflödigt vatten, och häll över oljan och balsamvinägern. Smaka av med salt och peppar och ev lite honung. Grilla baguetten öppen (kläm alltså inte ihop sidorna) på grill-fas, högst temperatur, högst upp i ugnen i cirka 4-5 minuter. Passa baguetterna så att de inte blir brända utan osten ska bara smälta och brödet bli aningen grillat. Klicka rödlökssalladen på salamisidan och ringla honung över brie-osten. Kläm ihop baguetten och fäst eventuellt med tandpetare. Skär i lagom portionsbitar.


13 kommentarer:

 1. Salami och brie är verkligen en superkombo! Bra betyg från ungarna:)

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj det här lät jättegott!

  SvaraRadera
 3. Mårtenssons kök: Ja, visst är det gott! Och den ena kommentaren var från sonen, den andra från mannen! :-D

  Sanna: Det är det!

  Cupcakesfluffan: Ja, de är så goda, prova vetja!

  SvaraRadera
 4. Mmm så gott, mitt bidrag kommer på lördag... har en ide, nu måste bara testa det imorgon och sen lämna ut mitt bidrag om iden blir så god som jag hoppas! :)

  SvaraRadera
 5. du det där lät inte så dumt... för min del så kan man hoppa salamin. Men den andra personen här i hushållet slickade sig om munnen när jag visade detta :O)

  SvaraRadera
 6. Låter smaskigt! Och visst är raggmunkar gott ja. :)

  SvaraRadera
 7. Åh, kom hem till mig och hitta på en varm baguette!

  SvaraRadera
 8. Såååå gott, hade gett min högra arm (fniss) för att få en sådan till lunch idag..Smaskens..Trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
 9. Å det där såg gott ut, det riktigt vattnas i munnen :-)

  SvaraRadera
 10. Det lät läskigt gott! Salami och brie kan väl aldrig bli fel?

  Trevlig helg :)

  SvaraRadera
 11. Hittepå recept :-D Låter jättegott, för jag är en sucker på salami och brie, så de här måste jag testa!

  mvh Matias

  SvaraRadera
 12. Matias Zakrisson: Ja, det måste du göra! Dessa har blivit en klassiker hos oss nu! :-)

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.