Nu blir det litet uppehåll i maratonbloggandet eftersom jag ska iväg och vaccinera sonen. Därefter ska hela familjen, utom yngsta sonen, till frisören! Det är dock inte så lockande att gå ut, det slaskar och blåser!
Kycklingpaj a la medelhavetPajdeg:
3 ¾ dl vetemjöl
125 gram smör
½ dl vatten
Fyllning:
200 gram kycklingkött
100 gram fetaost
10 oliver
5 soltorkade tomater
Basilika
Äggstanning:
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
100 gram ( ½ paket) creme bonjour med valfri smaksättning
salt
peppar
Nyp ihop vetemjöl och smör, tillsätt vatten och forma snabbt till en deg som du ställer kallt i 30 minuter. Förbered under tiden fyllningen.
Hacka kycklingen, tärna fetaosten, finhacka tomater.
Kavla ut pajdegen och lägg den i pajformen. Tryck fast pajkanterna ordentligt, gärna lite överhäng eftersom kanterna kryper ner. Picka pajbotten med en gaffel och grädda i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.
Recept på pajer, som jag gjort tidigare, hittar du HÄR
Håller med! Tycker att paj är perfekta rest- eller kylskåpsrensmaten. Brukar ta vad som finns hemma och stoppa i pajen. Brukar bli smaskens!!
SvaraRaderaHär blir det också kycklingpaj idag! Fast med vitlöksost och champinjoner :-)
SvaraRaderaDu har minsann verkligen legat i med matlagningen och bakningen.
SvaraRaderaBrödet låter smarrigt värre, så länge saltdosen blir rätt:)
Jag som är inne i en pajperiod blir ju väldigt sugen på den här!
SvaraRaderaHurra för kycklingpaj, gud så gott!!!
SvaraRadera