Hallon- och vaniljbullar, cirka 30 stycken
Deg:
1 sats finsk vetedeg länk här
Fyllning:
Gör dubbelsats av Ekströms marsánkräm, instruktion på baksidan av paketet
1 ½ - 2 dl hallonmarmelad eller en hallonsylt som tål värme
Ägg att pensla med
Pärlsocker att dekorera med, kan uteslutas
Gör vetedegen enligt länken för finsk vetedeg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla släta bullar av vetedegen och låt dessa jäsa i 20 minuter under bakduk. Koka under tiden marsánkrämen och låt den svalna under lock, rör om då och då. Gör en grop i varje bulle med ett dricksglas, som du doppar i lite mjöl. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Klicka i marsánkrämsfyllningen först och toppa sedan med hallonmarmeladen. Strö över pärlsocker om du vill. Grädda i 200-225 grader i cirka 10 minuter.
Vad smarriga de ser ut!
SvaraRaderaVilka fina!
SvaraRaderaSka ge mig på att göra dessa vaniljbullarna idag :) Får se om min lilla familj uppskattar de.
SvaraRaderaHoppas bullarna blev goda och omtyckta av familjen!
Radera