Jag är alldeles för lat för att baka wienerbröd! Jag orkar inte knåda smördegen hit och dit. Dessa bullar på vetedeg blir ändå lite åt wienerbrödshållet eftersom jag fyller dem med vaniljkräm och klickar på lite hallonmarmelad!
Hallon- och vaniljbullar, cirka 30 stycken
Deg:
1 sats finsk vetedeg länk här
Fyllning:
Gör dubbelsats av Ekströms marsánkräm, instruktion på baksidan av paketet
1 ½ - 2 dl hallonmarmelad eller en hallonsylt som tål värme
Ägg att pensla med
Pärlsocker att dekorera med, kan uteslutas
Gör vetedegen enligt länken för finsk vetedeg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla släta bullar av vetedegen och låt dessa jäsa i 20 minuter under bakduk. Koka under tiden marsánkrämen och låt den svalna under lock, rör om då och då. Gör en grop i varje bulle med ett dricksglas, som du doppar i lite mjöl. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Klicka i marsánkrämsfyllningen först och toppa sedan med hallonmarmeladen. Strö över pärlsocker om du vill. Grädda i 200-225 grader i cirka 10 minuter.
Vad smarriga de ser ut!
SvaraRaderaVilka fina!
SvaraRaderaSka ge mig på att göra dessa vaniljbullarna idag :) Får se om min lilla familj uppskattar de.
SvaraRaderaHoppas bullarna blev goda och omtyckta av familjen!
Radera