Vilken matlycka det är att hitta en sådan här oslagbar kombination av goda råvaror i en dessert! Här samspelar de olika smakerna, konsistenserna och varmt med kallt. Det här var det perfekta sättet att använda ananasen, som kom i veckans ekologiska fruktlåda!
Ananas med tjinuskijsås, rostad kokos och vaniljglass, 4 portioner
½ ananas
1 dl kokos
½ liter vaniljglass
Tjinuskijsås:
1 ½ dl vispgrädde (obs! ej matgrädde, kaffegrädde eller dylikt)
50 gram smör
75 gram råsocker (även farinsocker fungerar)
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Blanda grädde, smör och råsocker i en kastrull. Värm upp under omrörning tills sockret smält. Låt blandningen koka i ihop i cirka 3 minuter eller tills såsen tjocknar. Det går fortare om såsen stormkokar än om den bara kokar lite lätt. Glöm inte att röra emellan. Lägg upp vaniljglass i efterrättsskålar, skär ananasen i bitar och lägg över glassen. Häll över varm tjinuskijsås och toppa med rostad kokos. Ät genast!
Det kanske kan passa till nyår!
SvaraRaderaÅ vad det låter gott! Ett bra sätt att få användning för ananasen jag köpte idag! Tack för tipset :)
SvaraRaderaAnonym: Alldeles säkert och så slipper man stå och slava i köket!
SvaraRaderavanilla sky: Så kul att inspirera andra! :-)
Vad gott det lät! ska lägga på minnet.
SvaraRadera