Höstgryta med curry
1 kg benfri högrev
200 gram rökt sidfläsk (jag använde enbärsrökt)
2 gula lökar i bitar
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk tomatpuré
några stänk cayennepeppar
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
8 små steklökar
1 ask cocktailtomater
1 stor burk kikärter
salt och peppar
smör till stekning
ev maizenaredning
gräddfil till servering
Skär köttet i grytbitar. Skär fläsket i stora tärningar. Skär den gula löken i klyftor och skiva vitlöksklyftorna. Blanda högreven med curry, cayennepeppar, peppar och salt. Bryn blandningen i smör i en upphettad järngryta. Bryn i omgångar så att köttet får färg. Lägg åt sidan. Bryn därefter även fläsket i grytan och tillsätt tomatpurén. Häll ner köttet igen, häll över vatten (förkoka gärna i vattenkokare) och smula i buljongtärningarna. Låt sjuda under lock i 1 ½ timme.
Skala och tillsätt steklöken och låt koka sakta tills köttet är riktigt mört. Stormkoka inte, för då kokar löken sönder. När grytan är nästan klar kan du reda av den lite om du vill, jag gjorde det inte. Lägg i cocktailtomaterna och häll i kikärterna (skölj kikärterna väl i durkslag innan du häller ner de i grytan), låt bli varmt.
Servera med lite gräddfil. Vi åt basmatiris till!
Jisses vad mycket god mat du lagat! Vad du ligger i!
SvaraRaderaRemsan: Älskar man att äta, så gör man! Och nu får jag ta och göra ett ryck och massuppdatera eftersom jag ligger efter! :-)
SvaraRaderaHimmel vad du ha uppdaterar.. Mycket gott ha du lagat.. Hade lite kycklingrester i kylen och blev tvärsugen på paj när jag gick in här.. Allt såg jätte gott ut.
SvaraRaderaHa en bra dag.
Mmmm, gott med höstgrytor! :)
SvaraRadera