måndag 29 november 2010

Julmustkyckling

Efter grötlunch med skinkmacka begav vi oss ut i pulkabacken! Härligt med kombinationen snö och pulkor! Jag blir som barn på nytt när jag får slänga mig i en pulka och fara ner för backen! Kallt var det men vi hade rejält med kläder på oss. Väl hemma igen, hungriga som vargar, svängde jag ihop en julmustkyckling. Justmustkycklingen har nog hunnit bli en klassiker i många hem i juletider! Orginalreceptet kommer från Arla men som vanligt har jag justerat receptet lite. Kycklingen är god till ris, pasta och pressad potatis. Servera gärna med en klick svartvinbärsgelé till också! Receptet är för fyra personer men vi var två vuxna och en 2-åring, som åt alltihop.
Senare på kvällen gjorde jag glöggsnacks också, men det receptet får ni vänta lite på!

Julmustkyckling, 4 portioner

500 gram kycklingfilé
1 burk (200 gram) creme fraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
smör till stekning
Maizena till redning
Svartpeppar


Skär kycklingen i bitar och bryn i en gryta. Rör ner de övriga ingredienserna och låt koka i cirka 10 minuter. Red av med maizena och smaka av med svartpeppar.


Vår adventslunch; risgrynsgröt i ugn >> och skinkmacka!

6 kommentarer:

  1. Åå, glöggsnacks, det ser jag fram emot! :)
    Har hört talas om denna julmustkycklingen förr, men aldrig provat...får nog ta o göra det :)

    SvaraRadera
  2. Nämen, så udda. Julmustkyckling har jag aldrig hört talas om...det måste jag absolut lägga på minnet och prova en dag :)

    SvaraRadera
  3. Gott det låter! Men julskinkesmörgås har jag varit sugen på hela helgen, så ser jag att ni ätit det, tror du jag blev ännu mer sugen nu då? :-)

    SvaraRadera
  4. Martina J: Ja, det måste du verkligen göra!

    Helena Ljunggren: Aha, en nyhet för dig. Trodde att "alla" hade testat den vid det här laget. Hur som helst, blir säkert en klassiker hemma hos dig också, bara du provar en gång!

    Anna: Julskinkesmörgås är ju nästan godare än julbord, hihi! :-)

    SvaraRadera
  5. Är det där ert kök? Så inbjudande det ser ut. Får jag kliva in? :-)

    SvaraRadera
  6. Erka Perka: Japp, vårt kök! Välkommen att kliva in! :-)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.