tisdag 16 november 2010

Mandelmusslor med lemon curd, grädde och färska bär


När svärmor erbjöd sig att baka något till vårt Afternoon Tea efter dopet blev jag riktigt glad. Alltid trevligt med bakhjälp! Hon är en fena på mandelmusslor och eftersom jag själv inte ens äger en mandelkvarn, så bad jag henne baka mandelmusslor. Hon tog med sig mandelmusslorna och jag fyllde de. I botten lade jag någon tesked hemmagjord lemon curd. Sedan spritsade jag på lite grädde och avslutade med jordgubbar, hallon och blåbär på toppen! Detta är en fräschare variant på den klassiska mandelmusslan, som i och för sig är ljuvlig med t.ex. hjortronsylt och grädde men tenderar att bli så tung. Lemon curden och de färska bären lättar upp, och bakelsen blir inte lika mastig.

7 kommentarer:

 1. hå hå så gott det såg ut..Nu är utmaningen gjord

  SvaraRadera
 2. Gah varför gick jag in här hungrig Anna?! Musslorna ser sååå goda ut och även cupcakesen mmm.

  SvaraRadera
 3. Vxlhäxan: Trevligt att läsa den!
  Sanna: Sorry... men du har ju nära till min kyl/frys till många andra läsare!
  vanilla: Julens mandelmussla goes sommar... eller goes Afternoon Tea i oktober egentligen.
  Martina J: det var det!

  SvaraRadera
 4. Kan tänka mig att det blev mycket gott och fräscht med lemoncurd i.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.