lördag 6 november 2010

Tonfisk- och ananaspizza

Ljuständning på kyrkogården är väl något som många ägnar sig åt just idag. Även vi har varit och gjort fint vid vår dotters grav. En dag att minnas de som inte längre syns men för alltid bor i våra hjärtan.
Fredagens middag blev en pizza med, den i Finland vanligt förekommande fyllningen, tonfisk och ananas. Jag provade också att göra pizzan rund och tjock direkt på plåten och det fungerade rätt så bra. Egentligen skulle jag vilja ha pannor att grädda pan pizza i men har ännu inte lyckats hitta formar för detta. Någon läsare som har tips på var man kan köpa sådana?

Tonfisk- och ananaspizza, pan pizza

Pizzabotten:
25 gram jäst
2 dl 37-gradigt vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olja
6 dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk krossade tomater som mixas ihop med 1 msk olja, lite salt och peppar och 2 tsk oregano
1 burk tonfisk i olja
1 burk krossad ananas
riven ost


Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, socker och olja. Häll i mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen till en rund pizzabotten. Rulla upp sidorna lite. Lägg på tomatsåsen och sedan tonfisk och ananas. Toppa med osten. Grädda i cirka 15 minuter på 225 grader.




1 kommentar:

  1. Åh vad gott det ser ut! Tonfisk, tycker jag, är så gott på pizza!

    Beklagar sorgen med er dotter, vi har vår son som vi ska gå och tända ljus för imorrn. Idag ville det inte sig riktigt, men vi minns och tänker på honom ändå, med ljus i våra hjärtan. :)

    Ha en trevlig återstod på helgen!
    // Angelica

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.