tisdag 2 november 2010

Hallon- och vaniljbullar

Jag är alldeles för lat för att baka wienerbröd! Jag orkar inte knåda smördegen hit och dit. Dessa bullar på vetedeg blir ändå lite åt wienerbrödshållet eftersom jag fyller dem med vaniljkräm och klickar på lite hallonmarmelad!

Hallon- och vaniljbullar, cirka 30 stycken

Deg:
1 sats finsk vetedeg länk här


Fyllning:
Gör dubbelsats av Ekströms marsánkräm, instruktion på baksidan av paketet
1 ½ - 2 dl hallonmarmelad eller en hallonsylt som tål värme

Ägg att pensla med
Pärlsocker att dekorera med, kan uteslutas


Gör vetedegen enligt länken för finsk vetedeg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla släta bullar av vetedegen och låt dessa jäsa i 20 minuter under bakduk. Koka under tiden marsánkrämen och låt den svalna under lock, rör om då och då. Gör en grop i varje bulle med ett dricksglas, som du doppar i lite mjöl. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Klicka i marsánkrämsfyllningen först och toppa sedan med hallonmarmeladen. Strö över pärlsocker om du vill. Grädda i 200-225 grader i cirka 10 minuter.

4 kommentarer:

  1. Veronika Bergvall4 augusti 2012 kl. 09:37

    Ska ge mig på att göra dessa vaniljbullarna idag :) Får se om min lilla familj uppskattar de.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas bullarna blev goda och omtyckta av familjen!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.