torsdag 18 september 2014

Krämig chevrepasta med bacon, valnötter och päron


Plötsligt händer det! Totalt osannolikt! Ikväll var i alla fall en sådan kväll då jag hann med att laga mat (tillsammans med barnen, och de hjälpte mer än de stjälpte), fota lite däremellan och nu hoppas jag att jag hinner skriva detta inlägg innan det är dags att byta om till pyjamasar och borsta tänder.

Hela sommaren har jag faktiskt prioriterat bort bloggen, delvis medvetet men delvis lite omedvetet. Jag har nog tagit den tid jag behöver utomhus istället. Även matlagningen har blivit nedprioriterat.
Och vi kan väl säga att jag står i ett vägskäl med mitt bloggande. Nu ska jag framöver känna efter ordentligt. Vill jag fortsätta? Eller är det kanske dags att avsluta åren som matbloggerska!

I vilket fall kommer här ett roligt recept på en pasta med en massa gottigheter! Hoppas det ska smaka! Jag och mina killar gillade detta skarpt!

Krämig chevrepasta med bacon, valnötter och päron, 4-6 portioner

300 gram okokt pasta (jag använde glutenfri)
2 paket bacon
1 paket krämig getost
70 gram valnötter
1/2 påse ruccola
4 päron
1 msk balsamicosås
1 tsk honung
salt och peppar

Koka pastan, häll av den och spola i kallt vatten. Lägg åt sidan. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i en stekpanna. Ställ åt sidan. Skala päronen och skär dem i bitar. Häll päronbitarna och valnötterna över baconet. Rör ihop allt tillsammans med balsamicosås och honung. Smaka av med salt och peppar. Blanda getosten och ruccolan med pasta. Häll över blandningen på ett stort fat och toppa med bacon-päron-valnötsblandningen. Dekorera med lite ruccola och röd paprika. 15 kommentarer:

 1. Himmel, vad gott det ser ut och låter Anna! Ps. Såååå roligt att ses på eventet. Kram

  SvaraRadera
 2. Herregud, vad gott det här ser ut. Kul att höra av dig igen! :)

  SvaraRadera
 3. Trots att jag inte är någon pastaälskare så ser det fantastiskt gott ut!
  Jag är själv i samma läge med bloggen och ska ge det max året ut att bestämma mig. Den tidning jag skriver i har jag meddelat att jag slutar vid nyåret med min matspalt. Bloggen tar för mycket tid och jag har ärligt inte samma passion längre.

  SvaraRadera
 4. Men hallå, hur gott låter inte detta i våra öron! Pasta gillar vi skarpt och nu när vi hittat en variant gjord på bönor så är pastaglädjen total:) Ditt recept spar vi och testar.

  Känner igen det där med bloggtvekan, vi höll också på så ett tag och det kändes som ett tvång att lägga upp ett inlägg varje dag. Men vi bestämde oss för att dra ner på inläggen istället och tycker det känns bra nu. Hoppas du kommer fram till något som känns bra för dej,
  kramar

  SvaraRadera
 5. Härligt att se dig här igen! :) Vi förstår dig med bloggandet, vi har precis kommit igång igen efter många månaders uppehåll, man får helt enkelt göra det som känns roligt och bäst för stunden.
  Trevlig helg på dig, kramizar!

  SvaraRadera
 6. Jag ska pröva utan bacon :)

  NG

  SvaraRadera
 7. Ja visst funderar man ibland när bloggeriet känns som ett måste men man ändrar sig snabbt när inspirationen kommer! Du har ju små barn också, mina är ju utflaxade dom.
  Ha det fint/ Karin

  SvaraRadera
 8. Håller med ovanstående. Det ser jättegott ut. Men inte kan du väl ge upp ditt bloggande. Det är ju så många kul saker som händer bl a träffar man och lär känna nya människor med bloggen. Just nu är det Matbloggsträff på gång och ditt namn dök upp hos mig i listan över de som varit med. Kommer du i år?

  SvaraRadera
 9. Åh, nej, Inte sluta!!!
  Jag har just hittat din blogg, (då jag googlade ett recet) och ÄLSKAR den! Vilken inspiration till både mat och bak!!!
  Sitter nu och gör veckomatsedel utifrån dina recept, Tusen tack!
  Hoppas du orkar/hittar motivation att fortsätta blogga, för du gör det toppen!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 10. Det godaste jag någonsin har ätit i pastaväg,tusen tack för receptet!!!!!!

  SvaraRadera
 11. Men så galet gott det där såg ut!!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.