torsdag 18 november 2010

Dop med efterföljande Afternoon Tea

Ni läsare har under de senaste veckorna fått en hel drös av recept och bilder från Afternoon Tea, som vi hade efter sonens dop. Här kommer det sista sammanfattande inlägget, som är ett försök att ge en helhetsbild och underlätta för dem besökare som hittar till min blogg just för att de är ute efter tips till sina barns dop.

Vi bjöd på tre sorters teer i kanna; Lady Grey, Grusinien och Himlagott. Det fanns även vita sockerbitar och råsockerbitar, mjölk, honung, citronskivor och apelsinskivor som tillbehör. Varm choklad, äppeljuice, apelsinjuice, mineralvatten, cola och cider stod också uppdukade.
Ett längre inlägg om våra Tre svarta teer >>
I matväg bjöds det på Engelska scones >>, tre olika sorters bröd att rosta och en massa godsaker som pålägg; smör, vispad grädde, apelsinmarmelad, rårörda jordgubbar, som du ser här ovan...
... en fräsch hemkokt Lemon Curd >>, mamelad på hallon, svarta vinbär och aroniabär, hemkokt Rubussylt >>. I ost- och charkhörnan kunde man hitta en mild gräddost, Boxholms lagrade Carolineost, naturell Philadelphiaost och Philadelphiaost smaksatt med basilika...
...proscioutto på fikon- och salladsbädd...
... och kallrökt lax på citron-och salladsbädd!
När det sedan vankades sötsaker, dukades bakverken bland annat upp på trevånings
fat och glasfat på fot för att skapa en engelsk känsla!
Ingefärskakor >> gjorda på Leila Lindholms ursprungliga recept!
Mumsig morotstårta >> som antingen kan göras i långpanna eller i två springformar!
Kardemummatryffel >> som är god till te eller i jultider.
Mandelmusslor fyllda med lemon curd, grädde och färska bär >> Svärmor bakade dessa musslor och jag fyllde de. De får en härlig fräsch smak av lemon curden!
Marknadsnougaten var köpt på marknad. Det är jättelätt att göra marknadsnougat själv. Recept Marknadsnougat >>
Svärmor bidrog med dessa läckerbitar, som kallas för barnsnittar. Hon skär alltid sina i trekanter. Själv har jag brytit den traditionen och skär mina i fyrkanter. Recept Barnsnittar >>
Omaka tekoppar på fat användes till dukningen, likaså kandelabrar, lakan från IKEA och höstlöv med mera! Fler dukningsbilder >>

8 kommentarer:

  1. Ojojoj vilken mysigt dopkalas! Allting ser väldigt stämmningsfull och prydligt ut! vilket jobb som ligger bakom! Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Åh vilket underbart afternoon tea efter dopet , det där fikat hade jag gärna viljat komma på ;)

    Och tack förresten för awarden, supergulligt :) !!

    Och mmm marknadskola, vill ha nu!!

    SvaraRadera
  3. Kryddburken: Det blev jättelyckat! Jag tycker om att pyssla med sånt! Känns så tomt nu! Ska man kanske ta och ordna glöggmingel snart?

    Sandra drömkaka: Ja, en snyltgäst ska det ju vara på varje kalas!

    SvaraRadera
  4. Massa godsaker! Tack för att du länkar till alla recept... jag såg ett par grejer som jag skulle vilja göra som julgodis :)

    SvaraRadera
  5. Vilket underbart Afternoon Tea ni verkar ha haft! Säg till nästa gång ni har det! ;-)

    SvaraRadera
  6. Vad mumsigt det ser ut!
    Hoppas ni hade trevligt =)
    Kram
    //Nellie

    SvaraRadera
  7. Vilket dopkalas! Så fint och så mycket gott!

    SvaraRadera
  8. Jisses Amalia, så mycket att välja mellan i kakväg, inte illa!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.