lördag 20 november 2010

Bruna Chocholate Chip Cookies med vit choklad

Jag har gjort det; en brun variant av chocholate chip cookies och med vit choklad i istället för mjölkchoklad eller mörk choklad. Grunden är receptet för Chocolate Chip Cookies >> men jag har lagt till kakao och bytt ut chokladen mot vit choklad istället. Marabous julnyhet "Vit choklad med vanilj" passade bra att baka med!
Sega, söta, härliga och gigantiska amerikanska kakor! Dessa ska säljas på kyrkans julbasar idag lördag, förpackade i cellofan tillsammans med den andra varianten!

Bruna Chocholate Chip Cookies med vit choklad, 15 stora kakor

Lite drygt 4 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad vit choklad

Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop. Obs! Rör inte för länge bara så att det blir blandat. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Lägg kakdegen i högar på en bakplåtpappersklädd plåt. Det får plats med 5 kakor på en plåt. Se till att du sprider ut de ordentligt och platta till lite innan gräddning. Grädda kakorna på 175 grader i cirka 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Grädda inte för länge, annars mister sin seghet! Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler!

10 kommentarer:

  1. Tack så mycket för dina gratulationer hos oss!
    Hoppas du har en bra helg/
    Anki och Håkan

    SvaraRadera
  2. Känns som att jag är lite partisk och din testpanel men än en gång får jag säga:Det smakade MKT gott! :) Anna är nämligen en generös och snäll väninna som hade med sig kakor inslagna fint till vår dejt i lekparken. Är gärna provsmakare hehe.

    SvaraRadera
  3. De ser supergoda ut! Jag skulle köpa dem om jag såg dem på en basar :-)

    SvaraRadera
  4. Sanna: Klart att du är partisk Sanna! Jag mutar ju dig att skriva dessa kommentarer också! ;-)

    Bakmammorna: Tack! Kakorna gick åt! :-)

    SvaraRadera
  5. Provade receptet idag, och de blev jättegoda! Jag valde dock att göra kakorna mindre, så det blev 38 stycken, och då gräddade jag dem 10 min. Som ett tips :)

    SvaraRadera
  6. Pernilla: Roligt att du bakat dessa och att du vågade experimentera lite, tack för att du rapporterade här!

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Ser ut att vara jätte goda kakor, har testat tusen recept men inte hittat några bra så nu när min sambo fyller 25 ska jag ge dom här ett försök!:)
    Men min fråga är, kan man frysa dom? Eller ska man göra dom typ dagen innan för att dom ska bli så bra som möjligt?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte provat att frysa dem så kan inte gå i god för det. Till dagen efter ska de hålla bra. Jag brukar låta dem stå på ett galler när de är nybakta.

      Radera
  8. Mina kakor flöt inte alls ut och blev väldigt fula, dock smakade dom gott! Vad kan vara felet som gjorde att dom inte flöt ut? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad trist att utseendet inte blev bra. Jag kan tänka mig att du kanske rörde degen för länge, det tycker den inte om. Ett annat alternativ är att du hade i lite för mycket bikarbonat, det kan också vara lite känsligt eftersom det är ett jäsningsmedel. Precis som man inte ska ha för mycket bakpulver (om alls) i en kladdkaka. För då blir det ingen kladdkaka.

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.