I fredags hade jag möjlighet att vara kompledig från mitt jobb
och åka på Mitt Kök-mässan. Jag hann gå
ett varv runt mässan och spana in lite av det som erbjöds innan det var dags
att sammanstråla i Rent a chef-montern och laga champagnerisotto, salmalax,
bonbönor och tomberries tillsammans med ett gäng matbloggskollegor.
Jag kan då
villigt erkänna att jag ALDRIG skulle platsa i matlagningstävlingar och liknande. (Jag trivs bättre här hemma, där jag kan lukta på kryddorna och botanisera i mitt eget kök, där ingen stör mig, hehe.) Det var otroligt roligt att laga mat tillsammans men jag kan inte påstå att jag
klarar av att prestera och jobba effektivt under andras lupp och med en massa
stoj runtomkring.
Maten blev riktigt god och vid som höll till på min sida av köket var Chiliconkarin>>, Sandras Matkrypin>> och Karin från Glimten i grytan>> - tillsammans utgjorde vi ett suveränt team!
Efter matlagningen var det dags för matbloggsträff och först
ut var en föreläsning om matfotografering. Blir du nyfiken rekommenderar jag
dig att spana in Koka ihop:s blogg- & fotoskola>>.
Där finns en massa matnyttiga tips kring matfotografering. Väldigt givande. Det
där med matfotografering är ju en utmaning, inte minst såhär års när vi har begränsat med dagsljus.
Vi fick också lyssna till Husmor Lisa>> som berättade om sin resa från blogg till business. Väldigt roligt att höra och jag blir imponerad av att fler och fler matbloggare både skriver blogg och driver egna företag. För min del är det inte aktuellt, jag trivs så bra med det som jag jobbar med till vardags och har bloggen som avkoppling. Det var passande nog också en debatt om utmaningar som vi matbloggare dagligen ställs inför med erbjudanden från PR-företag kring både det ena och det andra. Avslutningsvis fick vi också höra om kommande trender inom bloggandet.
I en av
pauserna fick vi smaka på Husmor Lisas>> tomatmarmelad (to die for), kakor och på
en härlig ost! Lyxfika för matbloggare – vad annars! Med mig hem fick jag dessutom Resaröketchup och en chokladtryffel! Mig går det ingen nöd på!
Tusen tack till Matbloggspriset>> som ordnade matlagningen i
Rent a chef-montern, föreläsningarna och debatten! Vilket arbete ni lagt ned
och så generöst ordnat så att vi matbloggare fick möjligheten att träffas umgås och prata om
saker som vi ofta står ensamma med när vi sitter bakom våra datorskärmar och skriver blogg!
Fylld av intryck efter samtal i pauserna och koncentrerat
lyssnande på matbloggskollegorna tänkte jag därefter återigen dyka in i mässan
och shoppa loss. Dock så kändes lite trögt att ta sig fram – så mycket folk, så
många som fått i sig för många flytande provsmakningar (tänk om mässan kunde
dela upp mat och dryck i två olika hallar nästa gång, så skulle jag vara nöjd).
Jag gick och
hälsade på Ingrid i Herbarias>> härliga monter och köpte med mig två burkar kryddor med julen i åtanke. Det blev
kryddblandning ”Stjärnklart” att användas till te eller glögg (innehåller
typiska julkryddor och så specialaren långpeppar) ”Graf von Lax” för gravning
och marinering av t.ex. lax eller anka (med bla kokossocker, salt, olika
pepparsorter, hickory, kyndel och enbär). Det lär blir gottiga recept framöver!
Dessutom köpte jag en farsdagspresent till M i form av en
Lakrits-julkalender, något som han blev väldigt glad över!
Därefter åkte jag hem med en bra magkänsla – en dag med
många skratt, en del allvar, mycket ny kunskap och en härlig bekräftelse av att
jo, de där härliga matbloggskollegorna – de är verkligen på riktigt, precis som
jag och min blogg!
Låter väldigt roligt! Vi var ju på Älska mat och vin-mässan i Malmö (brukar åka dit, det är ju lite närmre) och blev positivt överraskade i år då de hade förändrat en hel del. Men vi har funderat på att ta oss till Stockholm också för att gå på denna mässan, men det är just det du skriver om som gör det lite så där lockande. Den stora mängden människor som är där... då är Malmö säkert lite enklare:) Men den där träffen, den vill vi ju vara med på någon gång... Jaja, vi får väl se hur det blir nästa gång:)
SvaraRaderaHur som haver så låter den där risotton som något vi vill ha receptet på!
Kram på dej!
Ja, receptet fotade jag faktiskt av, ska gräva lite bland filerna och se om inte den kan dyka upp!
RaderaVad mycket fint du fick med dig hem, både i burkar och i erfarenheter ;) Jag tjatar om det, men jag önskar verkligen att jag kunde ha varit där, jag också.
SvaraRaderaMe too, hade gärna träffat dig! :-)
RaderaÅh, så trevligt du har haft det! Mässan krockar alltid med så mycket annat i mitt liv varje år. Men jag önskar verkligen att jag hade haft möjlighet att vara där och självklart träffa dig och de andra!
SvaraRaderaVad är det för spännande trender som kommer inom bloggandet undrar jag så klart nyfiket ;-)
Kram.
Tydligen ska bland annat video komma stort! Hua säger jag! :-D
RaderaLåter som en kollossalt givande dag! Jag var också där en sväng med min dotter och fyndade lite spännande saker. Men, men, jag håller med dig. Tycker det var lite för mycket övervikt mot vin- och sprithållet, och för lite matutställare mot tidigare år. Och framåt eftermiddagen var det knökafullt med folk och nästan svårt att ta sig fram. Om jag fortfarande håller på att blogga nästa år ska jag definitivt satsa på Matbloggsträffen. Vore kul att träffa er i verkligheten och inte bara i rymden.
SvaraRaderaJa, vore skoj att träffa dig Kjersti!
RaderaHej! På förra årets mässa vann jag och en kompis presentkort till rent a chef. Vi var dit och lagade mat i slutet av oktober. Det var kul men jag håller med dig lite jobbigt att ha folk som hänger en över axeln ;) och lite stressigt vart det.
SvaraRaderaJa, det kändes som att min hjärna kokade över av allt stoj och stim!
RaderaLäs, stresstålighet = 0! ;-)
Vad trevligt, hade själv inte möjlighet att åka dit. Hoppas att jag kan göra det nästa år:)
SvaraRaderaJa, vore kul! Allt för hälsan-mässan var ju samtidigt men jag orkade inte gå på den detta år.
RaderaVilken spännande upplevelse du haft på mässan, låter trevligt och tack för att du delar med dig. Kryddblandningen "Stjärnklart" låter alldeles underbar, och vilket sött namn, bara det gör ju en glad!
SvaraRaderaVi håller med dig om det du skriver om att medverka i matlagnings-/baktävlingar, att baka under press och med publik är inget för oss. Många har försökt få frugan att söka till "Hela Sverige bakar" men hon avböjer bestämt. Vi trivs bäst i vårt eget kök där vi kan dofta på allt vi tillagar i lugn och ro ;)
En trevlig helg tillönskar vi dig, kramizar!
Ja, alla Herbarias kryddor har skojiga namn - bör spanas in!
RaderaKRAM
Vad roligt! Tack för för tipset om andra roliga matbloggar. Däremot tycker att det skulle vara aktuellt för mig att vara med i någon slags matlagnings tävling även om jag bara vill prova på…
SvaraRaderaKram Gosia
You go girl! Vi andra hejar på om du ställer upp i en tävling!
RaderaVad roligt att få göra en sån grej!! Och matmässa - det är ju alltid trevligt! Jag tycker oxå det är spännande med dom som bloggar och driver eget OCH lever på det! Ibland skulle det vara kul... men nä, då måste jag först nischa min blogg och sen... det är rätt kul att ha det som hobby! Trevlig helg :-)
SvaraRaderaHoppas din helg varit bra Birgit!
Radera