måndag 2 april 2012
Dumlekakor - originalet
Här kommer ett recept på klassiska Dumlekakor, originalreceptet. Jag har hållit på detta recept ett tag nu. Det blir ju inte så ofta jag bakar kakor med Dumle eftersom de inte går att göra mjölkfria. Men de är ju för goda, smälter i munnen! Det vet ni som gjort Dumle-kakor tidigare. Om ni inte testat dessa tidigare, så kan jag upplysa er om att de är perfekta godbitar till helgfikat med sin vaniljdoftande mördeg sega kolafyllning och så chokladen på toppen!
Måndag betyder måndagsmys! Tror dock inte att vi slår på stort ikväll i matväg eftersom det vankas storhelg. Men något småmysigt kan det säkert bli!
Förresten… och inte så lite förresten heller! Jag tackar allra ödmjukast för alla fina kommentarer om vårt påskiga kök!
Dumlekakor, 24 stycken
200 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 Dumle-kolor
24 Noblesse (1 ask och ingen nallar ur asken innan, för då räcker inte chokladen, haha!)
Rör ihop rumsvarmt smör och sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smör- och sockersmeten. Låt degen vila innan du rullar den till 24 kulor. Lägg kulorna på aluminiumformar, som du ställer på en plåt. Dela Dumle-kolorna och tryck ner en i varje kula. Grädda kakorna i mitten av ugnen, på 175 grader i 10-15 minuter. Lägg på en Noblesse på varje kaka medan de är varma.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Min man skulle älska dessa! :)
SvaraRaderaDet tror jag också! :-)
RaderaÅhh de är så vansinnigt goda : ) kram Sofia
SvaraRaderaVisst är de! Kram
RaderaÅh, både noblesse och dumle... så gott!
SvaraRaderaJajamän!
RaderaÅh, det här var sjukt länge sedan. Typ 20 år, haha. Jag har faktiskt funderat på att baka sådana igen och nu blev jag inspirerad. Fy, så goda de är!
SvaraRaderaVad bra att jag kunde inspirera! Dags att slå till nu, såhär efter 20 år kan man väl säga att det ÄNTLIGEN är dags igen!
RaderaDessa är jättesmarriga, gjorde dom för ett tag sedan själv!
SvaraRaderaEller hur, poppis!
RaderaNågon som provat göra dem glutenfria?
SvaraRaderaJag har själv inte testat att göra dem glutenfria men googlade och hittade detta:
Raderahttp://yramammansrecept.blogg.se/2011/december/dumlekakor-med-noblesse-glutenfria.html
Jag har sett recept på dessa, men inte bakat dem själv! Kan tänka mig att de är supergoda!
SvaraRaderaJa, de är till och med godare än vad de ser ut!
RaderaFunkar dessa att frysa eller inte lika gott då?
SvaraRaderaFungerar absolut att frysa! Håller sig goda!
RaderaÅhh... Såg ditt recept på dessa och blev genast inspirerad. Fast valde att göra min lite annorlunda såklart :)
SvaraRaderaBlev kladdmiffins med hallon i istället för dumble och en apelsinnoblesse ovanpå. Kan lova att de blev poppis här hemma :-) Nästa gång ska jag testa ditt recept i sin helhet.
Ha en underbar påsk! Kram
Har länge velat göra sådana här kakor. Så kikade runt lite på olika recept och fastna för ditt! Dem blev väldigt goda! Tack! Har du föresten något tips om några andra kakor som inte tar så lång tid att göra? :)
SvaraRaderaVad roligt att kakorna blev lyckade! Jag tycker också om att baka saker som går snabbt att ordna fram. Kan tipsa om choklad- och kolasnittar: http://frostrosor.blogspot.se/2012/04/kola-och-chokladsnittar.html och om svärmors strösselrutor: http://frostrosor.blogspot.se/2012/05/svarmors-rutor.html Bägger passar perfekt som sommarfika!
RaderaVad roligt att kakorna blev omtyckta! Kan även tipsa dig om svärmors rutor: http://frostrosor.blogspot.se/2012/05/svarmors-rutor.html
Raderasamt
kola- och chokladsnittar: http://frostrosor.blogspot.se/2012/04/kola-och-chokladsnittar.html
Hej vi är 2st tjejer som håller på med ett sommarlovsföretag och ska göra en kokbok och tänkte ta med detta recept, och då undrar vi om vi kan få låna en av dom här bilderna?
SvaraRaderaMVH: Sanna & Matilda :)
Ps: svara så snabbt som möjligt :)
Hej Sanna & Matilda! Det är helt ok att ni lånar en bild. Tänk dock på att dessa webbilder inte har så hög kvalitet. Kan bli fult när man försöker skriva ut så pröva först.
RaderaLycka till med sommarlovsföretaget och han en skön sommar!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaDe hade slut på vanlig Noblesse i affären så jag fick ta mörk... hoppas det kommer att funka bra det också :) /Ulrika
SvaraRaderaDumlekakorna blir säkert jättegoda! Vet att folk har provat t.ex. apelsinnoblesse och varit nöjda! Lycka till med baket!
RaderaJag har blivit bjuden på Dumlekakor ikväll och länkar till ditt recept! Goda var dom!
SvaraRaderaJa, visst är de mumsiga! Nu var det ett tag sedan jag bakade dessa!
RaderaMums så goda!!!
SvaraRaderaJa, visst är de!
Radera