Dessa kakor är lättbakade och räcker till många. Chokladkrämen har en god kola-ton. Jag skulle nog säga att det snarare är en kolakräm med choklad än tvärtemot. Det är första gången jag bakade kakorna men säkert inte den sista. Jag känner dock att jag behöver blunda lite när det gäller smörmängden i dessa kakor, det går åt nästan ett halvt kilo! Och äkta smör ska det ju vara såklart! Receptet är förresten hämtat ur en Hemmets Journal, någon gång förra året.
Havreformar med chokladkräm, 30 stycken
3 dl havregryn
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
300 gram smält smör
Chokladkräm:
150 gram smör
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 dl socker
1 msk vetemjöl
Blanda havregryn, socker, mjöl och bakpulver i en skål. Rör i ägg och smält smör och blanda till en smet. Klicka smeten i folieformar och grädda i 15 minuter på 200 grader, i mitten av ugnen.
Blanda ingredienserna till chokladkrämen i en kastrull och koka ihop tills chokladkrämen tjocknar. Tryck en fördjupning i kakorna med en sked medan de är varma. Häll i chokladkräm i fördjupningen och låt svalna och stelna.
Det kanske jag skulle testa. Fick i uppdrag att fixa dessert-kaka till höstlunchen på jobbet till ca 40 pers.
SvaraRaderaMmmmmmmm!!!! Härlig blogg!
SvaraRaderaOj vad gott det ser ut!
SvaraRaderaDet där låter mycket gott =) Kul med Söta sakers lördagslänkar för då hittar man en massa härliga bloggar =D
SvaraRaderaHar en tävling du kanske skulle gilla hos mig just nu:
http://sockerrus.wordpress.com/2010/11/13/tavling-baka-med-stil/
Ha en härlig helg!
Lisa
Men s gott det ser ut! Vilken fin blogg du har!
SvaraRadera