onsdag 1 december 2010

Små pepparkaksmuffins med philadelphiafrosting

Vi hade middagsbesök igår av en kompis. Min man stod för maten och jag ville ju bjuda på något till fikat men hade inte så mycket passande i frysen. Frågade därför om vi skulle hjälpas åt och sno ihop lite pepparkaksmuffins, kompisen och jag. Jag lyckades övertala henne fast hon var lite motsträvig till en början och menade på att hon inte var någon bullmamma och att det var jag som verkade ha bakabstinens. Erkänner att jag kanske hade det, men bara lite lite! Pepparkaksmuffinsen bakade jag senast för några jular sedan, men god klassiker ändå för de har fått bli nedskrivna i min grönrutiga bok där bara de bästa recepten får stå! Gräddningstiden fick jag dock dra ner från tio till åtta minuter. Om det beror på att vi flyttat och har ny ugn eller om vi fyllde formarna mindre vet jag inte. Frostingen hittade vi på för att lyxa till muffinsen men de går bra att äta utan också!

Små pepparkaksmuffins, cirka 40 stycken

100 gram smör
2 dl farinsocker
2 ägg
1 dl filmjölk
½ dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk nejlika, malen
2 tsk bakpulver

Philadelphiafrosting:
10 gram rumsvarmt smör
150 gram philadelphiaost
3 ½ dl florsocker

Dekoration:
Lingon
Non-stop

Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen en i taget och vispa kraftigt. Häll i filmjölken och rör ner den i blandningen. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Klicka i småbrödsformar, fyll cirka ½ formen. Grädda på 225 grader i 8 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.Vispa ihop frostingen och spritsa den på muffinsen. Toppa med lingon eller non-stop.


4 kommentarer:

 1. Åh så gott det ser ut och så fina dem är! Du borde öppna en bageri :)

  SvaraRadera
 2. Ljuvliga om jag får säga det själv :)

  SvaraRadera
 3. MMoV: En fröjd både för öga och mun, eller heter det gom? Bageri hoppar jag dock över! :-)

  Marie: Klart bagerskan får säga det!

  SvaraRadera
 4. pepparkasmuffins är ju en favvo och det ser väldigt smarrigt ut med frostingen

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.