lördag 13 november 2010

Dumlekladdkaka

Jag är såld! Jag som alltid talar så varmt om bara choklad, och inte alls är lika mycket för kola. Men denna kladdkaka är nästan godare än en vanlig. Varför? Jo, för att den är både chokladig och kola-aktig på samma gång. Dumlen bidrar till att kakan blir extra seg-kladdig, nästan svår att skära i! Men så gott, det här är definitivt en ny kladdkake-favorit!
När jag googlade, upptäckte jag att det finns olika varianter på dumlekladdkaka. Jag hittade receptet på Tasteline, här .

Dumlekladdkaka
100 gram smör
120 gram Dumlekolor
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt


Smält smöret och och dumlekolorna i en gryta. Blanda ägg och socker. Blanda ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör- och dumleblandningen. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd rund form med avtagbarbotten. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Vill du ha fler chokladiga tips på sådant som jag gjort tidigare?

Sarah Bernardt-bakelser

Apelsinbrownies

Kladdkaka med Maizena

Tefatstora, sega chocolate chip cookies

Bountybollar

Pollykaka 1 och Pollykaka 2

Chokladglassbomb med minimarshmallows

10 kommentarer:

  1. ohhh det här lät ju smarrigt... det ska jag nog prova någongång. :D

    SvaraRadera
  2. Vill tacka så jättemycket för awarden :) Jättekul!
    Å så måste jag bara säga att den där kakan ser helt livsfarligt god ut!

    SvaraRadera
  3. Åh gud så god!!! Den här måste jag göra i helgen, en kladdkaka minst per vecka är måttot :)

    SvaraRadera
  4. Marie: Det måste du göra!

    Min mat och vikt blogg: Ja, visst gör det! Och kan lova... det är det också!

    Vanilla sky: Varsågod för awarden! Kul att ge och kul att få!

    Sandra: Ett motto som jag gärna tar efter! Ska härma dig! Vi måste hitta på en knorr också. En kladdkaka i veckan håller PMSn borta kanske ;-)

    SvaraRadera
  5. Helt underbart god! Kommer absolut att göras igen :)

    SvaraRadera
  6. Malin: Vad roligt att du gillade den! Håller med dig, den är alldeles ljuvlig! Spana även in min Kladdkaka Caramel!

    SvaraRadera
  7. Kakan blev jättegod! Dock fick vi grädda den dubbla tiden.. Är lur på att vår ugn är lite knepig men, det viktigaste är ju att det blev gott!

    SvaraRadera
  8. Jenny: Oj, dubbla tiden? Då måste det var något lurt med din ugn! Kul att kakan blev bra!

    SvaraRadera
  9. Jo, kan bero på att det är -30 ute och att fläktarna beter sig lite konstigt. Ja, eller hur :)

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.