onsdag 28 december 2011

Tips till nyårsmenyer

Nu återstår bara ett par dagar av detta år! Och en hel del har nog även börjat vad som ska ätas på årets sista dag! Någon vill ha klassikerna toast skagen till förrätt och oxfilé till huvudrätt och dricka lyxig champagne runt tolvslaget! Andra vill ha något enkelt och snabbt, vissa något annorlunda och några kanske har ork att tillbringa kvällen i köket. Oavsett vad, finns det massa godsaker att laga nyårsmaten av.
Jag har samlat ett gäng förrätter, varmrätter, efterrätter, småplock till tolvslaget och barnvänliga rätter, som jag har skrivit om här på bloggen genom åren!
Kanske hittar ni, som ännu inte bestämt meny, lite inspiration!

Förrätter

Pestofyllda champinjonhattar >>
Chevregratinerade rödbetor >>
Tomat- och timjansoppa med salami- och pestohjärta >>
Små prästostpajer med sugarsnaps och räkor >>
 Huvudrätter / varmrätter

Krämig fläskfilépasta >>
Räk- och avokadopasta >>
Italiensk smörgåstårta >>
Grekisk kyckling i ugn >>
 Efterrätter / Desserter
Chokladmousse på tre sorters choklad >>
Fräsch limepie >>
Chokladglassbomb med mini marshmallows >>
Daimkladdkaka och svartpepparkryddad grillad ananas >>
Gino eller vitchokladgratinerad frukt >>
 Småplock till tolvslaget

Skink- och baconsnurror >>
Brieost- och salamifyllda grillade baguetter med en rödlökssallad >>
Edamer- och prosciouttofyllda quesadillas >>
Ostbricka med charkuterier och kex >>
Choritzofyllda empanadas >>
 Extra barnvänligt
Smördegslindad korv >>
Kalas-Kotte >>
Marängswiss >>
Bananplättar med tjinuskijsås >>

3 kommentarer:

  1. men gud så bra,kanske snappar upp på någon av dessa...blev ju hungrig bara av att se bilder!

    SvaraRadera
  2. Oj, så många fina tips du kommer med!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.