torsdag 29 december 2011

Pytt-i-panna

 Vill påminna er om att inte hiva resterna av julmaten i soporna! Därför följer här ta-vara-på-recept!
Försten ut är klassikern pytt-i-panna!
Görs med kokt kall potatis och valfritt kött – julskinka, prinskorv, köttbullar eller dylikt! Helt enkelt det som blir kvar. Pytten hottas sedan upp med worcestershiresås, stekt ägg och inlagda rödbetor till! Och glöm nu inte worcestershiresåsen! Den är så god!
Här kommer en fingervisning på vad som åkte ner i vår pytt!

Pytt-i-panna på julrester

10 kokta kalla potatisar
1 gul lök, finhackad
20 Köttbullar
En bit julskinka
10 cm bit av en salami
Smör / margarin till stekning
Salt och peppar
worcestershiresås

Tärna potatis, köttbullar, julskinka och salami. Stek i omgångar i en het panna. Lägg upp i en ugnsform vartefter och ställ in på 100 grader i ugnen under tiden som resten steks. Stek löken tillsammans med potatisen. Salta och peppra. Avsluta med att stänka lite worcestershiresås. Servera stekt ägg och inlagda rödbetor till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.