lördag 10 december 2011

Kantarellfyllda Wallenbergare

 Hallå i stugorna en lördag kväll! Förmiddagen här hemma gick åt till att städa, skriva julkort och fixa lunch. På eftermiddagen gjorde vi rycket, det nödvändiga jobbiga. Vi var iväg till julhandeln! Fy, säger jag bara! Ännu en gång blir jag påmind av varför jag inte gillar pakethysterin! Så många människor som trängs, springer runt med händerna fulla av kassar och torkar svett i pannan.
Jag är en planeringsmänniska så vi stack iväg utrustade med önskelistor, hade redan hemma tänkt ut affärerna och sedan var det bara att utföra! Pust, så skönt! Några klappar återstår men så skönt det känns att komma tillbaks hem!

Nu ska ni få gårdagens middagsrecept, som är mitt bästa vardagsrecept på 30 minuter och ingår i Receptutmaningen som jag fick av Oatley.
Förutom att rätten skulle innehålla Oatley iMat så fick jag ingredienserna färs och svamp tilldelat! Tur för mig! Svamp är nämligen just det som går hem hos sönerna i grönsaksväg! Av de tilldelade ingredienserna gjorde jag wallenbergare med kantareller. Köttfärsbiffar är tacksamma och saftiga att göra! Dessutom går det undan att steka dem när man gör dem lite mindre. Omtyckta av barnen och lite vardagslyx med kantarellerna för oss vuxna. Nu hade jag inga självplockade kvar, så det fick bli en burk från butikshyllan. Gott gott och till det serverade jag pressad potatis (så underskattat, men ack så gott), gröna ärtor och lingon- och tranbärssylt (a la pappa)!

Har du också att bra vardagsrecept med iMat, som går att laga på 30 minuter? Tävla här på min blogg, så kan du kamma hem en matkasse från ICA. Tävla, det gör du HÄR

Ha nu en finfin helg!

Kantarellfyllda Wallenbergare, 4 portioner

500 gram kalvfärs
1 burk kantareller
1 ½ dl Oatley iMat
1 dl ströbröd (+ cirka 1 dl till panering)
1 ägg
¾ tsk salt
2-3 krm grovmalen svartpeppar
Mjölkfritt margarin till stekning

Mät upp havregrädden i en bunke och tillsätt salt och svartpeppar. Häll i ströbrödet och låt svälla en stund. Hacka under tiden kantarellerna. Blanda ner färsen, kantarellerna och ägget. Smaka lite av smeten så du vet om det behövs mer salt eller peppar. Forma till små biffar, lagom att göra cirka 16 stycken av denna smet. Vänd biffarna i ströbröd innan du steker dem i mjölkfritt margarin.9 kommentarer:

 1. Åh vad länge sen jag åt Wallenbergare.
  Det ska jag laga någon dag snart, ser jättegott ut.
  // Lena

  SvaraRadera
 2. Täällä vesi kielellä:)Hali teille:)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack snälla för din gulliga kommentar,den vätmer som bara den!!
  Hoppas du får en skön kväll.

  Kram Thess

  SvaraRadera
 4. Det här lät ju verkligen tokgott :-)

  Fortsatt trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Äta dem kan jag inte, men beundra på avstånd får jag helt klart göra, för fina blev de ;) Och ÄRTOR! YUM <3

  SvaraRadera
 6. Så gott med Wallenbergare, det har vi inte haft på länge.
  Någon julhandel har vi inte fått till än, men på onsdag, då hade vi tänkt göra vårt ryck. Som tur är så har vi väldigt få att köpa klappar till och det är skönt!

  SvaraRadera
 7. wallenbergare har jag aldrig gjort, ätit dem har jag däremot och det är gott :) dina såg jättefina ut!

  usch ja, jag avskyr att trängas i julhandeln så jag har köpt de flesta paketen på nätet i år. så skönt!

  SvaraRadera
 8. Lena: Men gör det! Är ju så gott!

  Kaija: Halit myös sinulle!

  Titta in hos Thess: Vi "syns" fler gånger!

  Lätta och goda recept: Det var det också! Trevlig söndag på dig!

  Alexandra: Hihi, tack! Ja, ärtor är inte fy skam!

  Mårtenssons kök: Vi köper inte heller till dem vuxna men har många barn (egna och andras) att köpa till.

  Pernilla: Prova vetja, jätte-enkelt! Smart att handla på nätet!

  SvaraRadera
 9. Det där lät ju fantastiskt gott!! Och ser fantastiskt gott ut!

  //Linda

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.