söndag 11 december 2011

Currantkulor

 God kväll!
Här kommer ett recept på en variant av mozartkulor. Istället för nougat (som jag inte är så förtjust i), använde jag svartvinbärsgelé i kulorna! Såg receptet för flera år sedan i någon tidning och har haft det lagrat någonstans i hjärnan sedan dess. Idag förverkligades receptet för första gången hos oss! Jag och äldsta sonen rullade dessa svartvinbärskulor tillsammans!
Mums filibabba säger vi alla! Vilket gottigt julgodis!

Vill också passa på och tipsa om Lidls mandelmassa eller Rå marcipan (se bilden), som Lidl verkar kalla den för. Tog en chansning när jag köpte men blev absolut inte besviken! Vilken suverän smak, lite grövre och mandeln är inte skållad utan man ser lite bruna fläckar. Supergod, med mycket smak tycker jag. Den smakar lite bittermandel också. Ny favorit! Hoppas jag hinner köpa på mig ett paket till  innan dem tar slut!


Currantkulor, 20-25 praliner

250 gram rå marcipan (mandelmassa)
½ dl svartvinbärsgelé
75 gram mörk choklad

Dela marsipanen i portionsbitar och platta ut. Klicka litelite gelé på varje och rulla ihop till kulor. Smält choklad i vattenbad (vi orkade inte temperera chokladen) och doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt stelna. Förvara kallt.


7 kommentarer:

 1. Voi ihanuutta mitä olette tehneet taasen:)

  SvaraRadera
 2. åh det här har jag aldrig hört talas om,ser jättefint ut.Bra alternativ till de som inte gillar nougat.Jag däremot äääälskar nougat,men marsipan har jag svårt för

  SvaraRadera
 3. Så smarrigt, jag tycker om både nougat och mandelmassa!

  SvaraRadera
 4. Vilken kul idé, låter som det skulle bli en lite mer frisk smak på godiset!

  Tack så jättemycket för din kommentar om våra bilder, så glada vi blev:)

  SvaraRadera
 5. Åh, det är precis den mandelmassan jag använde i mina saffransrecept också - 20 kronor för 500 gram och suverän smak :D

  Det låter ju TOPPEN att använda svartinbärsgelé istället, lite lyxigt sådär :) Dock är jag svag för nougat, men men kan ju göra lite av varje? ;)

  SvaraRadera
 6. Alla nougatalternativ välkomnas varmt. När vi var barn köpte min mamma en hel hink nougat varpå syrran och jag föråt oss fullständigt.

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.