fredag 23 december 2011

BILDINLÄGG med förberedelser, julmys och en hälsning!

 Nu är det väldigt nära! Julafton är snart här! Nedräkningen har startat på allvar! Och oavsett hur mycket eller lite man hunnit eller orkat med, så är det förhoppningsvis snart dags att slänga upp fötterna på soffan, mysa, äta gott och bara ha det bra!

Genom ett bildkollage på senaste dagarnas händelser och pyssel vill jag förmedla:
En hälsning i juletid
varma kramar
och önskan om julefrid

Julblommor i mängder! Går att trycka ner i vaser, krukor, burkar och diverse byttor man hittar hemma! Hyacintdoften är alldeles ljuvlig!
3-åringens julhälsning till förskolepersonalen! Pepparkakorna har han tryckt ut alldeles själv. Jag hjälpte till att hålla i spritsen med ena handen när det var dags för kristyren.
  
Fick ett varuprov på årets julkaffe. Själv är jag ingen kaffedrickare utan lät make och mamma agera testpersoner. Tyvärr blev betyget lamt! ”Smakar bara starkt”, löd domen! ”Vi vill ha julkaffe med kardemumma!” löd förslaget.
Jag gjorde en julchokladkamp med Fazer vs Marabou. Fazer är godast, slår all annan julgodis med hästlängder! När lanserar Fazer sin mumsiga julchoklad med pepparkakor, julkryddor, äppelbitar och mandel i Sverige? Jag längtar! Denna ljuvliga godsak finns att få tag i Finland eller finlandsbåtarna. Ska vi starta en Facebook-grupp för att chokladen ska lanseras i Sverige? Marabou då? God, men inte ens en antydan till vinter! Om man inte gör kopplingen ”karamell = knäck”!

Förra helgen firade vi lilla julafton med julgröt och gottefika! Mamma bakade traditionella finska julstjärnor och en dadelkaka. Jag rullade pepparkaksdegen till små runda bollar, rullade dem i strösocker och florsocker! Gott men såg ut som finskt rågbröd, haha!
Mögelost, pepparkakor och lite glögg! Det är enkelt julmys som man kommer långt med!
Gjort lite vinterfint på baksidan!
Hängde upp ett par flöten i syrenen i somras. Vad bra att de blev kvar i trädet, för nu blev det ju nästan som julgranskulor!
Bjuder småfåglarna på julmat! Det är enkelt att smälta kokosfett, röra ner fågelfrön och klicka upp i små formar! Glöm inte snöret, behövs så att du kan hänga upp maten!
Tryckte ner granris, mossa, kottar och vildäpplen i en zinkbalja. Ett ljus kronar skapelsen! Enkelt utomhuspynt!
Skakig bild, men även vardagsrummet är pyntad och ny matta har rullats ut.
Granen är klädd av självaste Frostrosor...
... med hjälp av smårosorna!
Och avslutningsvis… Inget juligt, inget ätbart men däremot pyssligt! När jag fyllde 30 år i augusti fick jag en symaskin av mina föräldrar! Och nu har jag sytt och sytt, kvällar och nätter när barnen sovit. Och till slut blev jag klar – med mitt livs första lapptäcke! Den hoppas jag kunna vira om mig många gånger denna juletid och bara mysa! God jul på er!


11 kommentarer:

 1. Oi joulu kultainen mikä teidän perheelle on tullut:)Kaunista,maukasta kaikki!Toivotan teille kaikille Lämpöistä Joulua ja yhdessä oloa!ps.mun pukki myöhästelee,tulee jälki junassa:)

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder! :-) Och god jul på er, hoppas den blir helt underbar. Kramar Carro

  SvaraRadera
 3. Åh så mysiga bilder, önskar er en riktig mysig jul! Tack för den underbara julkortet också, som kom idag :))

  kram, familjer Herjonen

  SvaraRadera
 4. Men så mysigt det ser ut!! Lika pysslig är jag inte, men jag har lyckats få till en "tomteinvasion" iaf ;)
  Har inte läst din blogg så länge, men jag tror jag stannar kvar. God fortsättning på julen!
  //B

  SvaraRadera
 5. Jösses vad många härliga bilder, vad underbart att få se och läsa om dina förberedelser :) Den där Fazerjulchokladen MÅSTE jag smaka, den låter helt magiskt god! Startar du gruppen blir jag medlem fortare än du hinner säga... typ vad som helst ;) Vilken härlig gran ni har! Hoppas julhelgen varit riktigt mysig nu :D

  SvaraRadera
 6. Hoppas du har haft en underbart härlig jul!!! Massa fina saker i ditt collage - nyfiken på hur du gjort fågelmaten - skall ju snart få egen trädgård och måste fåglarna matas ju =)

  SvaraRadera
 7. Vilka härligt juliga bilder.
  Hoppas julhelgen har varit bra.

  Kram Thess

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.