fredag 9 december 2011

Receptutmaningen – Vilket är ditt bästa vardagsrecept med Oatly iMat?


Tjoho, fredag!
Och var det inte på tok för länge sedan jag hade en tävling uppe nu? Nu tänker jag dessutom utmana er! Så häng på!

 Ni ska få briljera med era bästa vardagsrecept och har chansen att vinna årets julklapp; en matkasse hemlevererad!

Du ska dela med dig av ditt bästa vardagsrecept, som innehåller Oatleys iMat. Vi använder ju en hel del iMat hos oss, eftersom ingen av våra söner tål mjölkprotein.
Första vinsten är en matkasse! Det ni! Vi har aldrig provat en matkasse utan bara fått frukt- och grönsakslådor hemlevererade. Det låter som en riktigt lyx med en matkasse!

Oatly iMat används som vanlig matlagningsgrädde och ger en god, fyllig smak. Produkterna är helt vegetabiliska och innehåller 13 respektive 7 procent fett. Läs mer om Oatlys iMat och fler hälsosamma produkter gjorda på havre här

Första vinsten, en ICA Matkassen, utgår från populära recept som inspireras av säsongen, fångar upp spännande mattrender eller erbjuder nya varianter på älskade klassiker. Det finns en särskild matkasse med laktosfri kost där innehållet är detsamma som i ICA Matkassen Inspiration förutom att laktosvarorna är utbytte. Vill du, kan du läsa mer om ICA matkassen här 


Mitt bästa vardagsrecept, innehållandes iMat, som vi ätit till middag ikväll, ska ni få imorgon!

Men här kommer all info om tävlingen:
Gör så här:
1. Gilla Oatley Sverige på Facebook.

2. Dela med dig av ditt bästa vardagsrecept med Oatley iMat genom att lämna receptet som en kommentar till detta inlägg. Har du en blogg själv där du publicerar receptet, kan du skriva länken också. Roligt att se bild, men inget måste! Det enda kriteriet är att rätten ska innehålla iMat och ta cirka 30 minuter att laga.

Och så till vinsterna...
De tre bästa vardagsrecepten innehållandes iMat belönas med:
1:a pris – 1 veckas leverans av valfri ICA matkasse.
2:a och 3:e pris – Värdecheckar för 300 kronor från Oatley.
  Tävlingen pågår till och med fredagen 16 december kl. 23:59. Därefter koras de vinnande bidragen och tillkännages här på bloggen. Max 1 tävlingsbidrag per person. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

14 kommentarer:

  1. Hej! Vad roligt att du vill ha receptet på fisksoppan, jag har precis börjat blogga om mat, och har läst din blogg bra länge nu, så det känns riktigt kul! :) Tänkte lägga upp receptet på bloggen under helgen, så kika in där imorgon så skall du få det! :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag har faktiskt aldrig testat Oatleys, men tävlingen låter spännande.

    SvaraRadera
  3. Hej, och tack för kommentaren på min blogg! Vad synd att man måste vara med i FB för att kunna vara med i din tävling! Jag är en sådan där relik, som ihärdigt stretar emot det! Jag använder också en hel del Oatly i maten eftersom jag helst ska undvika mjölk (men slarvar ibland. Försöker ofta visa på mjölkfria alternativ i mina recept. Må så gott!

    SvaraRadera
  4. Jag är supergärna med, gillar på fb - Anna Berglund

    Här kommer ett tips:

    Kantarellfalu med pasta:

    300 g tärnad falukorv
    1 hackad gul lök
    1 msk smör
    1 burk hackade kantareller (eller egna plockade naturligtvis)
    50 g vitlöksost
    1,5 dl Oatly Imat 13 %
    1 msk senap
    Salt
    Peppar
    Paprikapulver

    Beskrivning
    Fräs lök, svamp och korv i matfettet. Tillsätt osten och låt den smälta. Häll på IMat och senap. Krydda och servera med valfri pasta

    anna.berglund70@yahoo.se

    SvaraRadera
  5. oj,,,,,,,,,,njae,de där e ju inte riktigt min starka sida :)
    men hoppas allt e väl....
    å missa nu inte....

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    De e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN :)
    Håkan

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset, men använder inte oatly här hemma. En kort period när lillebror var bebis med kolik så undvek jag mjölk.
    Hoppas du gillar följetongen! Mitt livs första följetong så det är både roligt och lite nervöst. :-)

    SvaraRadera
  7. En mycket lätt och jättegod rätt som jag ofta brukar göra är Vegetarisk Djungelgryta. Passar liten som stor!

    Jag bryner en påse med Quornbitar i smör och kryddar med ett par teskedar curry.
    Jag gillar curry så jag brukar krydda på! Jag saltar och pepprar.
    Sedan häller jag på en Oatley iMat och låter alltsammans koka ihop i cirka fem minuter.
    Vill jag ha lite sting tar jag i lite sambal oelek.
    Till detta serverar jag helst ett fullkornsris, skivad banan, lite annans och cashewnötter.

    (Givetvis går quornbitarna att byta ut mot kyckling.)

    Det här blir en riktigt smaskig och snabb gryta - testa gärna! :P

    Jag gillar Oatley på fb.

    jenjonsjoberg@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Är med och tävlar :)

    Helstekt lax med rosepeppar

    4 personer
    600 gram laxfilè
    1 msk rosépeppar
    2 tsk flingsalt
    1 purjolök
    1 rödlök
    2 dl vitt vin
    1 dl i mat 13 %
    1 mmsk olivolja
    1 tsk socker

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i portions bitar. Lägg bitarna tätt i en ugnsäker form. Strö rosè peppar och fling saltet till en grovt pulver i mortel.Strö det över laxen.

    2. Skär purjolök i strimlor på snedden. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor och den gula löken i ringar. Balanda all lök och lägg runt laxen i formen.
    3. Tillsätt vin, i mat 13% och olivoljan och strö över sockret.Tillaga i ugnen cirka 20 min. Servera gärna med frisk god sallad till.

    nettan.klar@gmail.com

    Mvh anette carlsson

    SvaraRadera
  9. Tipsat här

    http://molnboanna.blogg.se/2011/december/matkasse-1612-1.html

    SvaraRadera
  10. Här kommer mitt bidrag, en varm pastapanna med skinka, broccoli och soltorkade körsbärstomater.
    http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2011/12/varm-pastapanna-med-skinka-broccoli.html

    SvaraRadera
  11. jag bryner små kuber av kycklingfilé tillsätter finhackad lök, finhackad paprika i olika färger , småbitar av färska champinjoner en finhackad habanero låter det brynas ihopa lite under omrörning ...tar i en paket oatlyimat rör om och kryddar med salt vitpeppar och lite chilipulver efter smak och en halv dl kokosflingor sen får det puttra på svag värme under lock i en kvart ungefär tills man vet att kycklingen e riktigt genomstekt men det går fort eftersom jag tar små kuber ...det är supergott och passar till både vardag och fest med antingen sallad ris pasta eller potatis till
    susannelindh@msn.com

    SvaraRadera
  12. Amanda Hesselgard15 december 2011 19:21

    Thailändska räkor

    3 msk olja
    1 tsk cayennepeppar
    1 msk curry
    1/2 tsk paprikapulver
    2 vitlöksklyftor
    1 pkt Oatlyimat
    rensade räkor
    2 msk tomatpurée
    1 röd paprika.

    Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt alla kryddor samt räkorna, låt puttra ett par minuter. Skiva paprikan i strimlor under tiden. Slå över Oatlyimat och tillsätt tomatpuréen och paprikan. Låt småkoka tills paprikan blivit mjuk och servera med ris eller bara vitt bröd. Jättegott!

    erikssonamanda85@hotmail.com

    Med Vänliga Hälsningar

    Amanda Hesselgard

    SvaraRadera
  13. Katja Själander16 december 2011 00:08

    Jag vill bjuda på (och delta i tävlingen med...)

    Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis!!!

    Ingredienser
    600 g kycklinglårfiléer
    ½ tsk salt
    1 krm peppar
    2 msk röd currypasta
    2 msk vatten
    1 msk olja
    ½ purjolök
    1 påse djupfryst tärnad potatis (600 g)
    2 ½ dl Oätly iMat 13 %
    1 tsk salt
    1 krm peppar

    Gör så här



    Sätt ugnen på 175 grader.

    Blanda lårfiléerna med salt, peppar, currypasta och vatten. Bryn filéerna runt om i olja. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen cirka 10 minuter.

    Ansa och skölj purjolöken. Strimla den tunt.
    Stek potatisen enligt förpackningens anvisning.
    Häll på Oätly iMat och låt koka ihop några minuter.
    Blanda i purjolöken, smaka av med salt och peppar.

    Lägg upp den krämiga potatisen och lårfiléerna på tallrikar.Servera med fräsch sallad.

    Jättegod vardagsrätt som inte tar längre än 30 minuter att laga!

    Jag gillar både OÄTLY Sverige och iMat på FB!

    katja.sjalander@svenskakyrkan.se

    SvaraRadera
  14. Currygryta med kyckling/quorngrytsbitar!

    Här kommer ett gångbart recept på en currygryta, som brukar uppskattas även av dem som ”inte gillar curry”.
    Fungerar både som festmat och i vardagen.
    Servera med ris och en god grönsallad!

    Gul lök
    Röd paprika
    Hela färska champinjoner
    Kyckling alt Quornbitsgrytbitar
    Oatly iMat 13 %
    curry
    citronsaft
    salt peppar
    lite vitlök
    färsk persilja

    Hacka lök och paprika i klyftor, och fräs i matolja i en stor gryta tillsammans med curryn.
    Tillsätt de hela sköljda champinjonerna.
    När vätskan har kokat bort, tillsätt kyckling/grytbitarna
    Krydda efter smak med rikligt med curry, lite vitlök, salt o peppar.
    Syra med citronsaft och häll i iMat 13 %.
    Låt det koka en stund till kycklingen är färdig och du har en mustig gryta.
    Toppa anrättningen med färsk persilja före servering.
    God med ris och en krispig grönsallad till!

    Smaklig spis!

    gillar på fb som Lisa Magnusson C
    liem.95@hotmail.com

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.