torsdag 22 december 2011

Små pepparkaksmuffins

 Dessa pepparkaksmuffins är en årlig tradition. I år har jag dock fått modifiera dem, då det lagas mjölkfritt åt sönerna i huset. Det mesta går att byta ut. Philadelphiaosten till frostingen däremot är en utmaning men jag använde Tofulines bredbara pålägg, som liknar färskost och det gick över förväntan. Sedan toppades muffinsen med frysta tranbär! Det ni! Känns som en lyx att ha en påse tranbär i frysen, så jag verkligen snålar på dem,, hihi! En per muffins får räcka.

Muffinsen går bra att frysa in med frosting och allt. Styckfrys dem först på en bricka och lägg sedan över i en låda.

Orginalreceptet, som innehåller mjölk, hittar ni HÄR >>
Eller så byter ni ut mjölkfritt margarin mot smör, yoghurten mot gräddfil, och pålägget mot philadelphiaost!

Små pepparkaksmuffins med frosting – mjölkfria, cirka 40 stycken

100 gram mjölkfritt margarin + 1 krm salt
2 dl farinsocker
2 ägg
1 dl mjölkfri yoghurt (jag använde alpros)
½ dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk nejlika, malen
2 tsk bakpulver

"Mjukost"frosting:
50 gram rumsvarmt mjölkfritt margarin
100 gram Tofuline bredbart pålägg (ljusblå förpackning, tillverkas av Ingman)
1 ¾ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Dekoration:
Tranbär / lingon / non-stop

Rör margarin, salt och farinsocker poröst. Tillsätt äggen en i taget och vispa kraftigt. Häll i yoghurten och rör ner den i blandningen. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Klicka i småbrödsformar, fyll cirka ½ formen. Grädda på 225 grader i 8 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Vispa ihop frostingen och spritsa den på muffinsen. Toppa med tranbär, lingon eller non-stop.

1 kommentar:

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.