tisdag 26 juni 2012

Plockmat i väntan på grillmat



Vi har en hederlig klotgrill, vilket betyder att det blir kolgrillat. Det i sin tur betyder att man inte slänger på köttet i rekordfart utan inväntar den perfekta glöden. Därvid stannar mina kunskaper inom grillning får jag erkänna. Men det här med tidsödande har jag dock insett och därför uppfunnit lite plockmat i väntan på det. Plockisar brukar vara populärt både bland stora och små.
Så på midsommarafton när grönsaksspett och kött marinerats och det mesta var förberett, så trollade vi fram lite plockmat att njuta av under tiden. Jag hade inte riktigt planerat för plockmaten så det blev ”Vad huset förmår”. Inte så illa när man är lite av en hamster av naturen.
Håll tillgodo!


Crostini, en vitmögelost som jag fick av Arla, vindruvor,
provencalsk sallad, jordgubbar, oliver, fetaost och vindruvor.

Salami Milano och grillad paprika (i glasburk). 

Krustader fyllda med chevreost på tub (Kavlis) och fikonmarmelad
(ICA Selections är godast). Gjorda av min väninna>>

Bästa brorsan grillar grönsaksspett, kycklingspett och majskolvar!

Grilltallrik (fy vad mätt jag blev, men gott var det!)

10 kommentarer:

  1. Plockmat är gott, perfekt förrätt när man väntar på det grillade. Härligt att grilla, här kör vi gasol till makens stora glädje.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! Gasol är praktiskt men man går miste om den äkta grilldoften, vilket innebär koldoft och tändvätska :-)

      Radera
  2. Vilken grilltallrik! Ååh, vad jag hoppas att det slutar regna snart så att vi kan grilla en dag! Då ska jag grilla majskolvar med massa smööööör :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och nu har regnet hållit sig borta här i Stockholmsområdet iaf. Majskolvar med smör är gott!

      Radera
  3. Så mycket gott ni hade! Jag gillar plockmat massor!

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset på smultronstället! =) Har släkt i närheten, perfekt! =)

    Allt bra idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så! Allt är bara fint! Med dig?

      Radera
  5. Åh vad mycket gott, plockmat är ju SÅ trevligt när man är fler - så man kan smaka lite av allt och prova många olika saker! Din väninnas krustader lät mumsiga - och grillad majs är en stor favorit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, plockisar är bäst! Man får slåss om godbitarna!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.